Eilen pyöräretki kulki Inkoossa olevan Fagervikin kartanon ja ruukin ohi. Olimme liikkeellä myöhään illalla, ja kahvila oli sulkenut ovensa jo tuntia aiemmin. Istahdimme kuitenkin syömään eväitämme kahvilan pihan pöytien ääreen.

Kahvilaa hoitanut mies tuli ulos viemään roskia ja kysäisi meiltä ensiksi, puhummeko suomea, ruotsia vai jotain muuta. Vastasimme, että mieluiten suomea. Hän kysyi, haluaisimmeko kahvit, kun termospulloon oli vielä jäänyt. Ilahduimme tarjouksesta, ja kiittelimme kovasti. Mies tarjosi vielä leivoksia ja pullia, jotka olivat jääneet päivän aikaan myymättä.

Saimme siis ilmaiset tarjoilut ja todella hyvän mielen: harvoin mikään paikka palvelee sulkemisajan jälkeen (eikä tietysti tarvitsekaan palvella), saati näin mukavasti.

Viimeistään ensi kesänä pitää suunnata Fagervikin aukioloaikoina tutustumaan hienoon paikkaan paremmin. Ja samalla tietysti myös nauttimaan kahvilan tarjoiluista ihan maksua vastaan.

Ja suosittelen muillekin, kuten lähialuematkailua ylipäätään.