Kulutusjuhla

Kuumeneva tietokone kuumentaa tunteet

Säädön syrjässä -blogissa Antti on kuumentunut kännykkään ja tietokoneisiin: ”Kun akku loppui, pistin sim-korttini kiinni Emilian Sony-Ericssoniin (joku simpukkamalli) ja koitin lähettää tekstiviestin. Tämä prosessi tyssäsi siihen ettei simmilläni ollut yhtään numeroa tallennettuna. Kun Emilia sai simminsä takaisin puhelimeen, olivat kaikki puhelimeen tallennetut tekstiviestit kadonneet. Hienoa, helkkarin hienoa, hyvä SE!

Koska oma iBookini levisi taas, kirjoittelen tätä Emilian Fujitsu Siemenin Amilolla, joku Vistalla varustettu Turion-malli. Kone on vartissa kuumentunut sen verran ettei kunnolla kärsi pitää sylissä. Akku koneessa kestää noin tunnin, tosin 10 minuutin kohdalla se loppuu laakista. Jos konetta käyttää laturin päässä, kuumenee laturi kuumemmaksi kuin kone. Summattuna käyttö on vaarallista(?) ja vaivalloista. – – –

Kun menin hakemaan konetta niin kaikki oli kuulemma vallan hyvin kunnossa. Sain samat vastaukset, “ne prosessorit nyt vaan kuumenee” ja “kyllä se käytöttä pari tuntia voi kestää”. Hienoa!

Täten kerronkin teille, etten voi suositella Sony-Ericssonin tai Fujitsu Siemensin tuotteita kenellekään. Lähden etsimään lapiotani, pitäkää tunkkinne!” (Mari Koo, via Marjut)

2 Comments

  1. Ohoh. Näitä ongelmia kyllä ilmenee aina teknisten laitteiden kanssa ja mielikuvat vaihtelevat yksittäisten laitteiden mukaan, joten valmistajien olisi syyt olla tarkkana. Minulle nimittäin Fujitsu-Siemensin Amilo edustaa juurikin sitä ammattikonetta, joka toimii ja kestää. Tämä johtuu siitä, että olen männä vuosina käyttänyt moista äänityöasemaa ilman mahdottomia ongelmia. Myös Sony-Ericsson saa itseltäni ne puhtaimmat paperit kännykkävalmistajien kesken lähinnä ulkoasun ja kameran ansiosta.

    Eri asioiden painotus ja mallien väliset viimeistelyerot tekevät digitekniikassa huonon / hyvän maineen yleistämisen käytännössä turhaksi. Joskus hyväkin merkki tuottaa pettymyksen ja altavastaajat puolestaan loistavat innovaatiolla. Vaikea ala merkkiuskolliselle!

  2. Yleismaailmallinen fakta on, että kaikkien laitevalmistajien halpismallit ovat järjestään roskaa.