Kulutusjuhla

Asiakasrekisterin ongelmallisuus

Image-lehden asiakaspalvelu tuottaa ongelmia Tuomo Björkstenille: hän aikoi tehdä osoitteenmuutoksen netissä, jossa pyydettiin rekisteröitymistä. Mutta lomakkeessa ilmoitettiin, että tietoja voidaan käyttää suoramarkkinointitarkoituksiin ja rekisteröinnissä annettuja yhteystietojen käytön voi kieltää ilmoittamalla siitä puhelimitse.

A-lehdet siis tylysti ryhtyy käyttämään tietojani suoramarkkinointiin ja jos en sitä halua, minun pitää erikseen soittaa heidän puhelinnumeroonsa. Onko tämä nyt ihan reilua?

Ajattelin, etten rekisteröidy. Soitan mieluummin asiakaspalveluun. Vaan siihenkin liittyi jekku:

“Osoitteenmuutokset ja peruutukset: 0600 9 6363 (24h, 0,98 €/min+pvm)”

– – – Olen siis pattitilanteessa. Jos teen osoitteenmuutoksen netin kautta, joudun vielä erikseen soittamaan asiakaspalvelun (maksuttomaan) numeroon ja kieltämään suoramarkkinoinnin, jota en voi sietää.

Jos soitan suoraan asiakaspalveluun, joudun maksamaan osoitteenmuutoksesta useita euroja.” (Mari Koo)

4 Comments

 1. Röyhkeää. Pitkä miinus Imagelle.

 2. Entäs, jos lähetät sinne perinteisen osoitteenmuutoskortin? Asiasta on heille kirjallisesti ilmoitettu yhtä luotettavaa kanavaa myöten kuin hekin palvelunsa toimittavat.

 3. Hei

  Imagen toimituksessa ihmettelimme asiaa, kun Tuomo Björkstenin bloggaus tuli tietoomme. Eihän asioidenhoito näin hankalaa ja kallista saisi olla.
  Mutta onneksi selvisi nopeasti, että palvelun pitäisi sittenkin hoitua – tässä ote siitä miten Tuomo löysi sittemmin ratkaisun:
  ”Ongelma ratkesi tänään, kun soitin asiakaspalvelun ilmaiseen puhelinnumeroon, joka löytyy tuolta samalta yhteystietosivulta, missä maksullinenkin numero ilmoitetaan. Siellä olikin yllättäen automaatti, jossa sai erikseen valita kohdan 3, eli “osoitteenmuutokset”. Sain asian hoidettua muutaman minuutin puhelulla.”

  Selvitämme A-lehtien asiakaspalvelun kanssa että tätä puhelinvaihtoehtoa selkeästi tarjotaan tilaajille.

  t
  Pekka Hiltunen
  toimituspäällikkö
  Image-lehti
  pekka.hiltunen(at)imagekustannus.fi

 4. Kiitos Pekka kommentista ja toiminnasta asian hyväksi! Hyvä, jos puhelinvaihtoehto tulee selvästi näkyviin.