Kulutusjuhla

Helposti avattaville pakkauksille luotiin oma merkki

Helppo pakkaus on ETU (Easy to Use) on Suomen Reumaliiton hanke, jossaa helposti avattavat pakkauket voivat saada oman merkin. Toistaiseksi merkki on vasta yhdelle tuotteella eli nenäsumutteella.

Hankkeeseen liittyy mm. kilpailu, jolla etsitään päivittäistavarakauppaan ja lääketeollisuuteen helpommin avattavia pakkauksia. Reumaliitto toivoo myös kuluttajilta ideoita pakkausten kehittämiseen ja lupaa auttaa viemään toimivia ratkaisuja eteenpäin Keksintösäätiön kanssa.

5 Comments

  1. On avainlippua, helposti avattavaa, luomua ja sitä sun tätä. Kohta ei pakkaussuunnittelijoiden tarvi enää miettiä, millaisia kuvia pakettien kylkeen piirtelisi kun toosat on jo valmiiksi täynnänsä erilaisia approved by this and that -leimoja. Ei sillä, hyviähän nämä ovat, mutta.. liika on ehkä liikaa. Osaan varmaan arvostaa sitten kun reuma alkaa kiusaamaan.

  2. Matti, tietysti tässä on taas se juttu, että mikseivät pakkaukset lähtökohtaisesti voi olla sellaisia, ettei avaaminen vaadi erityisiä välineitä tai roimaa näppivoimaa. Eli ehkä merkinnän olemassaolo saa pakkaussuunnittelijoita patisteltua panostamaan avauaumisproblematiikkaan.
    Paljonhan pakkauksissa on myös sellaisia ”mukamas-merkintöjä”, eli kaikenlaista ”eco firendly”-leimaa lyödään pakkaukseen antamaan vain mielikuvaa, mutta merkintä ei oikeasti tarkoita yhtään mitään.

    Erkka, ei tuo sentään niin outo mielikuva ollut 🙂 Nyt tajusin, että ilmeisesti tuohon käteen on ajateltu hymiötä, mutta se on toisin päin kuin olen tottunut.

  3. Joskus jämerä pakkaustyyli taitaa johtua siitä, että helposti pöllittävä pientavara on saatava suuriin, vaikeasti pöllittäviin, rasioihin.

  4. Erkka, näin olen kuullut. Esim. kosmetiikassa ja pienelektroniikassahan tätä näkee usein: suhteettoman suuri pakkaus, joka ei kädenkäänteessä aukea on helpompi suojata varkauksiltakuin taskuun sujahtava tuote.