Kulutusjuhla

Pitkät hiukset edullisemmat kuin lyhyet

Sannamari laskee säästävänsä pitkien hiustensa ansiosta: ”Hesarissa nimittäin kirjoitettiin kampaamohinnoista. Järkyttävää. Jos hiukseni olisivat lyhyet, kampaajalle pitäisi mennä kerran kuukaudessa, jotta leikkaus pysyisi mallissaan. Jos hiukseni olisivat muuta kuin rutikuivat, laitattaisin niihin taatusti väriä tai sävyä muutaman kerran vuodessa – koska se olisi ihanaa! Ja maksaisin itseni kipeäksi.

Nyt suuntaan hiustenleikkuseen (viisi senttiä pois latvoista, kiitos) noin kolme kertaa vuodessa. Minun hiuksenihan suorastaan tienaavat minulle rahaa satoja euroja vuodessa 🙂” (Mari Koo)

5 Comments

 1. mulla meni kyllä pitkien hiusten jätettäviin hoitoaineisiin niin tuhottomasti rahaa, että nyt kun on lyhyet niin olen huomannut säästäväni siinä. ennen piti ostaa kaiken maailman mömmöjä kuiviin latvoihin ja nyt ei ole mitään väliä, hoitoainettakaan ei shampoon jälkeen ole pakko laittaa jos ei jaksa. ei tarvitse enää kammata, siinä säästää aikaa, joka on rahaa 😉

  ja kaveri kelpaa joskus leikkaamaan jos ei ole niin turhantarkkaa se lyhennys. eli joka kuukausi en käy kampaamossa.

 2. Mulla on lyhyet hiukset enkä käy leikkamassa niitä kun sen 3-4 kertaa vuodessa. Pyydän leikkaamaan aina haluamani mallin hieman liian lyhyeksi jolloin kuukauden päästä ne on juuri haluamani, pari siitä ennen kun menee hermot ja menen taas leikkaamaan. Niskavilloja saatan leikata itse tai antaa kaverin käsiin, näin kestää taas kuukauden ennen kun alkaa liikaa raivostuttaa.
  Väriä ostan halpakaupasta ja pursotan päähän itse. Shampoo ja hoitoaine riittänee pitkälle (etenkin hoitoaine riittää yli puoleksi vuodeksi) ja lyhyet hiukset eivät paljoa latva-aineita tarvitse. Opiskelijana saa vielä kampaamosta alen ja leikkaus maksaa hieman alle 30e, ei siis paha.

 3. Mulla on ollut pitkät hiukset kymmeniä vuosia. Ei tuollaisten hoitoaineiden tarvetta, Yrjö-setä on kehittänyt mulle oman jutun. Jos hiukset on tarpeen tasata, kaveri leikkaa ne olutpalkalla (tai ilmaiseksi) jonkun kerran vuodessa. Ei siis menoja. Kun muut nahkaongelmat (siis kuiva iho) vaativat suihkua vain parin päivän välein, ei kulu edes shampoota ja vettä niin paljon. Eikä saippuaa lainkaan! Ekologistakin siis vielä.

  Olen myös suunnitellut kerääväni omia hiuksia ja kissan karvoja… joku voisi sitten kutoa minulle jotakin kivaa ja varmasti omaperäistä kaikin puolin =D Eläköön pitkä tukka!

 4. Hiukset vyötärölle asti. Hoitoainepullo 3,50€ riittää kolmeksi kuukaudeksi. (4×3,5=14) Shampoo kahdeksi kuukaudeksi. (6×3,5=21) (14+21=35) 35€ vuodessa hiustenhoitoon. Latvat leikkaa ystävä pari kertaa vuodessa, ilmaiseksi.

  Vinkkinä pitkähiuksisille. Koko pehkoa ei tarvitse pestä joka kerta. Kun laittaa tukan ponnarille niskaan ja pesee lavuaarin päällä laimennetulla shampoolla vain yläosan, säästää latvoja kulumiselta. Ja kuivuminenkin vie vain murto-osan siitä mitä koko tukan kuivuminen. Niin ja föönit ja muut kuumakäsittelyt saa unohtaa, jos haluaa säästää latvojaan. Kiiltävä pitkä tukka on itsessään niin kaunis, ettei se sitten muuta enää tarvitsekaan kuin hieman lempeää harjausta.

 5. Minä en ole käynyt parturissa kymmeneen vuoteen. Sinä aikana on ollut pitkää, lyhyttä ja siilitukkaa. Hoitoainetta en ole käyttänyt ikinä, joten suurin säästö kai koitui siitä siilitukasta, jonka pesuun ei tarvittu edes shampoota. Siihen menee nykyään sentään noin 5€ vuodessa. Ai niin, ja pitkiin hiuksiin pitää ostaa kaiken maailman solkia ja pinnejä ja hiuslenkkejä, joihin voi mennä vuoden aikana toiset 5€ (koska ne hukkuvat sitä mukaa kun niitä ehtii ostaa).

  En ole ikinä ymmärtänyt, miksi ihmiset käyvät parturissa. Minusta se peilin edessä istuminen toisen käsiteltävänä on kauhean kiusallista.