Kulutusjuhla

Fun Light on myrkkyä muurahaisille

Viime keväänä asuntooni ilmaantui lauma tavallisia, mustia muurahaisia. Koetin löytää rakoset, joista muurahaiset tulivat, ja levittelin lattialle ainakin kanelia, leivinjauhetta, chiliä ja suolaa. Jonkinlaista vaikutusta toiminnallani ehkä oli, mutta eivät muurahaiset kokonaan sisätiloista maustesekoituksilla poistuneet. Ja aina ne löysivät jonkun uuden raon, josta tulla sisään.

Tosin eivät ötökät minua niin suuresti edes häirinneet, ja koska asunnossa on myös kissa, en halunnut turvautua varsinaisiin hyönteismyrkkyihin. Parissa viikossa muurahaislaumat vähenivät ja siirtyivät pihalle ulkoilmaelämään.

Mutta nyt sattui silmiin uutinen Ruotsin puolelta: siellä on menestyksekkäästi karkoitettu kotioloista muurahaisia Fun Lightilla. Siis sillä aspartaamilla maustetulla mehujuomalla.

Desi mehua lasiin, lasi pihalle ja hups, muurahaiset kaikkoavat. Ilmeisesti niillä on varsin hyvä maku, sillä en minäkään niitä Fun Lighteja halua juoda. Mutta pitänee siis muistaa kokeilla, jos ensi vuonna muurahaiset tepastelevat sankkana joukkona.

4 Comments

  1. Mitä suolaa laitoit silloin? Meillä onnistuttiin hävittämään kerran miljoonia hevosmuurahaisia Pan-suolalla. Funlightia ei ole ostettu 10 vuoteen yhtään.

    Ei sitä suolaakaan ostaa kannata, mutta kerää kaikilta sairailta ja ainakin lapsiperheiltä ja vanhuksilta kaapeista pois – siis vie niille tilalle vaikkapa Maldonsuolaa, jossa ei ole syanidia E536, ettei he vaan jostakin muusta tuu entistä kipeämmäksi. Tai mistä sitä koskaan tietää, jos ei kokeile. Mut älä osta sitä, sillä kauppias tilaa sitä sitten hyllyt pullolleen…

  2. Kyllä luonto vaan tietää.

  3. Valkopippuri on tehokasta muurahaiskarkotetta. Kokemusta on.

1 Pingback

  1. www.blogispotti.fi