Kulutusjuhla

Mokkulamainonta on löpertelyä

Kannuvalimon Visa Nurmi kritisoi mokkulamainontaa: ”Joskus aikanaan harhaanjohtava mainonta oli ihan kansainvälisillä määräyksillä kiellettyä. Nyt ilmoitustilaa voi ostaa suuren päivälehden etusivulta ja löperrellä mitä hyvänsä.

DNA antaa kuluttajalle vaikutelman, jolla 9,80 euron kuukausimaksulla surffaillaan netissä melkein missä vain. Ja ilman johtoja. Tottahan se on, nopeudella 384 kb/s homma onnistuu lähes kaikkialla Suomessa. Tosin tuskin kukaan haluaa liikkua netissä tuolla nopeudella. Ja jos enemmän maksaa ja valitsee vaikkapa 2Mt/s yhteyden. Ei yhteys toimi tuolla nopeudella kuin siellä täällä, vaan mainitulla 384-nopeudella. Eikä ainakaan liikekannalla ollen.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Ostin itse tuollaisen mokkulan ja liikkuessani kesällä eri puolilla Suomea sai huomata kuinka surkea tuo 3G-verkon peitto oikeasti on! Nopeimmat nopeudet toimivat vain suurten paikkakuntien ympärillä. Heti jos menet noiden ulkopuolelle nopeudet putoavat EDGE’n max. 236 kbit/s ja useimmiten ”ruuhka-Suomen” ulkopuolella max. 53 kbit/s! Eli ei todellakaan voi puhua surffailusta netissä. Ehkä nuo 3G peittoalueet käsittävät suuren osan asuintaajamista, mutta maantieteellisesti vain hyvin pienen osan! Esim. Elisan 3G kuuluvuuskartasta voi hyvin nähdä tuon todellisen peiton. Linkki: http://elisa.fi/kuuluvuus/