Kulutusjuhla

Vielä kerran Plup – ”vesi joka puhdistaa”

Tältä se kohuttu Plup-vesi näyttää kaupanhyllyssä. Ja kuten näkyy, hinta on 2,39 e/kpl eli veden litrahinta on hieman alle kuusi euroa (kuten Esakin kommentoi).

Kuva otettu Arabian S-marketissa.

11 Comments

 1. Plup on tän nousukauden Jippii tai Boo.com. ”Muistattekste sillon kun tuli se vesi kauheella kohinalla markkinoille.”

 2. Voi luoja, mikä turhake…

 3. Ei se raha kuitenkaan hienosta, uudelleenkäytettävästä juomapullosta kovin iso ole. Tuo peruskaupan hyllyasettelu ei varsinaisesti anna oikeutta kyllä Plupin imagolle 🙂

 4. Pekka, oletettavasti jotain tällaista. Ja mulla on sentään kuva tästä: Boo.comista aikoinaan halvalla tilattu paita hävisi jonnekin…

  Matti, nooh, pullon designin hienous on tietysti makukysymys. Minusta tuo on ihan hauska, muttei kovinkaan käytännöllinen: vesipulloni kulkevat repun sivutaskuissa ja tuo ei siihen mahdu. Ja kuten kommentoit, niin nuo on hyllysijoittelussa hankalia tuotteita, kun eivät pysy nätisti vierekkäin ja päällekkäin.

 5. Matti kirjoitti: ”Ei se raha kuitenkaan hienosta, uudelleenkäytettävästä juomapullosta kovin iso ole”

  Juuh, mutta tuo taas ei ole uudelleenkierrätettävä, eli kyseessä todellinen egoteko : (

 6. Minä tuskin käyttäisin Plup-pulloa täyttöpullona hanavedelle. Ensinnäkin Plup on melkein läpinäkymätön – kirkkaasta pullosta näkisi paljain silmin, onko se tai sen sisältö puhdas. Toiseksi haluaisin pullon, jonka voi pestä pulloharjalla – mutta milläs hankaat Plupin sisältä puhtaaksi? Veikkaan, että nämä Plupit jäävät kyllä kauppojen hyllyille pölyttymään.

 7. Hah, eipä tämä vielä mitään! Viikonloppuna Rismassa joku mikä-lie-happo-tavisvesi erit. urheilijoille eli siis ihan kupliva vissyvesi, merkkiä en tietysti muista, maksoi n. 3 euroa puoli litraa! Hei haloo! Meillä juodaan hanasta, no joo, joskus lasista, mutta hanavettä… Täytyy ottaa kohteeksi tuo mikä-lie-vesi ensi lauantaina ja postata asiasta. Jäi harmittamaan!

 8. Plup on logistisesti ikävä kyllä järjetön, ei luonnon suojelullinen, ei vesipakkauksena kovin hygieninen ja näin ollen terveellinen ja hei tuolla samalla hinnalla saa lähes 5000 litraa kraanavettä. Suunnittelija voi suunnitella ja uskotella mitä vain mutta että tuohon uskoon lankeaa niinkin monet tahot, kuin mitä kerrotaan, niin ei voi kuin suureati ihmetellä. Mainostuskin aivan floppi, mutta hyvä niin. Ei tuosta hyvälläkään mainoksella tehdä myyntiartikkelia eikä pidäkään tehdä.

  Etteikö peruskaupan asettelu anna oikeutta Plupin imagolle? – Eiköhän se ole niin, että Plup ei tuotteena anna oikeutta peruskaupan hyllyn imagolle.

  Plup, plup, plup…. eikö se kuvaa täyttymistä ja pohjaan vajoamista. ; )

  Lauri Kojo,
  taiteilija, free toimittaja
  ja myös luova suunnittelija

 9. Ja keskustelu jatkuu: http://www.marmai.fi/uutiset/article144670.ece
  ”Suomen Palautuspakkaus vastaa Stefan Lindforsille, jonka mukaan Palpa ei ole halunnut ottaa Plup-vesipulloa kierrätysjärjestelmäänsä. Palpan mukaan asia on juuri päinvastoin.

  – Pantillisten juomapakkausten järjestelmään ja siis palautusautomaattiin palautettavaksi toivotetaan tervetulleeksi jokainen juomapakkaus, joka täyttää tarvittavat edellytykset. Vaatimukset ovat kaikille juoma-alan yrityksille ja pakkauksille täsmälleen samat, Palpan tiedotteessa todetaan.

  Plup-pullon ongelma on se, että se on erilaista muovia kuin pantillisissa juomapakkauksissa käytettävä PET-muovi.

  – Plupin tapauksessa tuottajan kanssa käytiin huolellisesti läpi mahdollisuudet päästä pantilliseksi juomapakkaukseksi. Tuottaja ei kuitenkaan tahtonut tehdä pakkausta PET-muovista. ”

 10. Ihan joutavia tuollaiset, olisivat kaikki juomat vain tavallisessa muovipullossa, olisi helpompi palauttaakkin.