Kulutusjuhla

Yllättävän halpa monitoimilaite

Arttu osti printterin:Minulla oli tavoitteenani ostaa printteri. Sellainen tulostin, johon voi laittaa paperin sisään, ja print-nappia painaessani sieltä tulisi musteella sutattu teksti ulos. Mutta nykyajan maailmassa se ei ole niin helppoa.

Pitkällisen tutkimisen ja vertailun jälkeen päädyin kaupungin laidan markettihelvettiin, jossa astuin elektroniikkaliikkeeseen. Pienen myyjänmetsästyssession jälkeen kannoin mukanani tyylikkään mustaa, HP-merkkistä vehjettä.

Eikä se pelkästään printtaa. Se myös skannaa ja valokopioi. Se näyttää myös ihan hyvältä. Pahinta tässä on hinta. Kokonaiset 39 euroa. Ei siis juuri mitään.

Vähän tuli sellainen olo, etten enää surfaa teknisen kehityksen terävimmällä aallonharjalla. En uskalla mennä kännykkäkauppaan, vaikka ehkä pitäisi. Saisin sieltä varmaan laitteen, jota en osaa käyttää, ja se maksaisi vain euron kuukaudessa.” (Mari Koo)

6 Comments

  1. Pahinta tuossa kyllä on se, että kyseessä on kertakäyttötuote. Halpojen printterien perusominaisuus näet taitaa olla se, että uudet väripatruunat maksavat enemmän kuin uusi printteri. Niinpä kaatopaikat pursuavat vanhoja mustesuihkareita, kun kuluttajan on helpompaa ostaa uusi kone kuin vaihtaa vanhaan väripatruuna.

  2. Tuli mieleen, että heräisivätköhän nuo printterifirmat nyt hiljalleen ekologisuuteen, kun kansalaisten mielestä tuo on aivan älytöntä. Luulisi ekologisesti valveutuneen markkinatalouden (onko sellaista vielä todellisuudessa, on tietty eri asia) hiissaavan hintoja oikeampaan suuntaan. Ehkä viiden vuoden kuluessa.

  3. Vaan harva kuluttaja lähtee valittamaan siitä, että saa vähän väliä uuden tulostimen pelkillä mustepatruunoiden hinnalla. Itse päädyin tulostimessani jo muutama vuosi sitten käytettyyn HP:n järeään lasertulostimeen. Toimii kuin junan vessa, eikä tarvi pelätä musteiden kuivumista. Jauhekaan ei hevillä lopu kun laite on käytännössä suunniteltu toimistokäyttöön. Ainoat miinuspuolet ovat iso koko (joskin toimii myös erinomaisena jalkarahina työpöydän alla) ja todennäköisesti aivan julmettu sähkönkulutus (kun kytkee virran laitteeseen, vilkahtavat kaikki huoneen päällä olevat lamput).

  4. Niin-tuota-eh, minä sain vuosi sitten ostaessani läppärin kylkiäisenä tuollaisen monitoimilaitteen, ehkä se oli vähän järeämpi. Kuitenkin, siis ilmainen (ei, ei ollut laskettu koneen hintaan, tarkistin), sain mukaan myös musteet. Vuoden tuo hupi kesti, nyt ostin sitten lisää musteita, ihan molempia. Toinen ilmaiseksi (hei, meiltä saa ZZZZZZ””DDD-firma ilmoitti) toinen kasetti n. 20 juuroa, ja nämä siis kestävät käytössäni vuoden. Ei se nyt niin paha ole, eihän? Ja nämä ovat käsittääkseni kierrätettävää materiaalia.

  5. Onhan noita mustekasetintäyttöfirnojakin (esim. http://www.print-refill.com/). Öbaut puoleen hintaan täyttelevät verrattuna uusiin. Muistan vanhasta printteristäni, että uusi väri maksoi 13e ja täytettynä oli 7e.