Kulutusjuhla

Vaalispämmiä suoraan inboxiin

Useampikin blogisti tai muuten vain ihminen on saanut Miksu Isojärven (nimi ehkä muutettu) vaalimainoksen suoraan inboxiinsa. Miksu väittää tekstissään, että vastaanottajan nimi löytyy hänen osoitekirjastaan. Voipa löytyäkin, jos se on joltain postituslistalta sinne kopsattu, mutta ainakaan minä en ole koskaan ollut tekemisissä hra Isojärven kanssa.

Kysymys kuuluukin siis, mikä postituslistan omaava instanssi on luovuttanut mailiosoitelistan Miksun käyttöön, ja onkohan se ihan edes luvallista saati moraalista? Voin laskea alle yhden käden sormilla ne suomalaiset puljut, joille olen avannut pääsyn oikealla nimelläni olevaan siviilipostilaatikkoon…

2 Comments

  1. Epäilenpä, että kyse on jostakin Effin postituslistasta.

    Se on sitten eri asia, oliko mainosviestin lähettäminen listalle tarkoituksellista vai vahinko. Periaatteessahan listaosoite on voinut päätyä lähettäjän osoitekirjaan automaattisesti, jos tällainen sähköpostiohjelman asetus on käytössä. Tällöin kämmi olisi ollut se, ettei lähettäjä ollut tarkistanut kunnolla osoitekirjaansa ennen kuin lähetti mainosviestinsä kaikkiin sieltä löytyviin osoitteisiin.

    Toinen ja samalla ikävämpi vaihtoehto on, että viesti on tarkoituksella lähetetty listaosoitteeseenkin. Jos näin kävi, puhutaankin jo ihan eri kokoluokan mokasta, joka on varmasti omiaan ärsyttämään ainakin osaa vastaanottajista. Aiemminhan tällaista ei ole tapahtunut, vaan vaalien alla on tiedotettu korkeintaan yhdistyksen tekemistä kyselyistä, ja eri puolueiden ehdokkaiden niihin antamista vastauksista.

    Saatan tietysti olla väärässäkin.

  2. En viitsinyt suoraan sanoa että Effi, mutta se kylläkin kuuluu niihin yhden käden sormilla laskettaviin …