Kulutusjuhla

Sato nostaa vuokriaan

Satujatar harmittelee Saton tapaa nostaa nyt vuokria:Vuokranantajani muisti minua vuokrankorotuskirjeellä. Vuokra nousee yli 30 euroa. Edelleen vuokra on edullisempi kuin vapailla markkinoilla, mutta pakkohan tässä on ryhtyä hakemaan kaupungin asuntoa, jos se on kerta tarkoitus nostaa vapaiden markkinoiden tasolle. Ahdistavaa. Satokin on saanut talojen rakentamiseen tukea yhteiskunnalta, nyt kyllä sitten rahastetaan pienituloisilta viimeisetkin pennit pois. Lokakuussa saamani yleiskorotus riittää juuri ja juuri kustannusten nousun kattamiseen. Mutta jos vielä matkalipun hinta nousee (niin kuin se yleensä tekee vuoden vaihteessa), yleiskorotus ei enää riitä. Pahimmassa tapauksessa menee talous pakkaselle.
Raha on perkeleellinen keksintö. Köyhyys samoin.
” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Saton vuokrankorotuksista oli juttua myös hesarissa.
    http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135241343228

  2. Jep, SATO teki kyllä varsinaiset temput. Meilläkin vuokra nousi yli 6 %. Aikamoinen paukku kerralla. Tämä ei kyllä jää tähän, vaan tarkoitus on soittaa SATOlle ja sanoa muutama sananen vuokrankorotuspolitiikasta. Erityisesti nosto juuri nyt kummastuttaa, kun asunnoisssa ei ole näkyvissä minkäänlaisia kustannuspaineita, pikemminkin toisin päin…

  3. Sato on järjestelmällisesti jo aikaisemmin nostanut täysremontoitujen asuntojensa hintoja (asuin aikaisemmin sellaisessa, kun lähdin, vuokra nousi n. 90 euroa!). Nyt nämä korotukset ovat aivan tolkuttomia. Stjr selviää vielä suht. halvalla, mutta just HS:n mukaan on vaikeampiakin tapauksia. En hyväksy, en SATOlta ainakaan, tod.näk. VVO seuraa tuotapikaa perässä! Voihan Vee!