Kulutusjuhla

Tavara, tunteet ja muistot

Yksi miettii, miten reissussa ollessa ei kaivannut tavaraa: ”Nyt ensimmäinen ajatukseni on, miten huippua olisi luopua kaikesta roinasta. Kaipaan eniten sitä, että kaikki, mitä tarvitsin mahtui yhteen laukkuun. En tarvinnut muusinuijaa, jatkojohtoa, Iittalan astiasarjaa, koristetyynyjä, pizza-leikkuria enkä varsinkaan mitään niistä asioista, joita säilytän pahvilaatikoissa kellarissani. Tavaraan kiintyminen ahdistaa minua. En haluaisi kerätä rompetta, mutta kun niihin liittyy tunteita, tapahtumia ja muistoja. Unohtaisinko ilman tavaraa?

Luopumista seuraa toinen ajatus. On suhteellisen helppo hymyillä loppumattomalla rannalla ikuisissa bileissä kaukana maallisista murheista, mutta miten löytää sisäinen Tiibet Pasilan aamuruuhkassa?” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Blogini viimeisimmästtä postauksessa mietitään samoja – luopumista yhdestä jos toisestakin…

  2. Joo 8kk 35 litran repusta eläneenä tuttu tunne. Eikä sitä roinaa kyllä tee enää mielikään.