Kulutusjuhla

Tehoa kassatoimintoihin

Markkinointi & Mainonta kertoo Ikean itsepalvelukassakokeilusta:

”Espoon Ikeassa otettiin viime viikolla käyttöön pikakassat, jossa asiakkaat hoitavat ostotapahtuman alusta loppuun saakka itse. Ikean markkinointijohtajan Eja Tuomisen mukaan kokemukset pikakassoista Ruotsista ovat positiivisia.”

Ikeassa asioin itse harvoin, mutta voin kuvitella, että kokeilisin moista kassaa. Kassatoiminnot nimittäin ovat mielestäni erittäin oleellinen tekijä kaupassa, sillä jonottamiseen menee hermot (vaikka kuinka slow life’n puolesta puhuisinkin…)

Siksi ihmettelen, miksei isommissa kaupoissa vieläkään ole juuri käytössä niitä toisenlaisia pikakassoja, joissa voivat asioida ne, joilla on esimerkiksi alle viisi ostosta. Ne nopeuttavat omaa ostosreissua eikä sitten tarvitse jäädä jumiin jonoon, jossa jokaisella tuntuu olevan viikon perheruokaostokset kärryissään.

Asioin usein Hakaniemessa ympyrätalon S-marketissa, jonne vilkkaina päivinä kertyy helposti jonoa. Jos jo aulassa näen, että jonot ovat pitkät, suuntaan ennemmin toiseen kauppaan. Pikakassa sekä tietysti enemmän kassoja auttaisi ongelmaan.

Tietysti itsestä tuntuu usein siltä, että sattuu valitsemaan sen kassan, joka vetää kaikkein hitaimmin ja jossa joku on unohtanut punnita vihanneksensa tai pankkikortti ei toimi tai lasketaan kolikoita jne…

4 Comments

  1. Itse en asioi ympyrätalossa, kuin äärimmäisessä hädässä, koska siellä on kertakaikkiaan ihan aina kauheat jonot.

  2. Omassa lähimarketissa (Tesco) on ”itsepalvelukassat” joka on mielestäni aivan mainio keksintö, varsinkin kun ostotapahtuman hoitaa kortilla. Eniten itsepalvelukassoissa häiritsee se, kun edellä oleva osaa toimia kassalla ollenkaan.

  3. Meilläkin täällä muualla on muutamassa kaupassa itsepalvelukassoja. Tosi käteviä käyttää, ja nopeita. Vieressä seisoo aina joku henkilökunnasta käyttöä ohjaamassa. Alle viiden (tai kymmenen) ostoksen pikakassat eivät kyllä toimi. Jonot ovat pitkiä ja liikkuvat hitaasti, paljon hitaammin kuin tavallisilla kassoilla.

  4. Siksi ei ole alle 5 ostoksen pikakassoja, koska kauppa saa massinsa isolta osin niiltä, jotka ostavat kerralla ne viikon perheruokaostokset, ja sitä porukkaa halutaan palvella parhaiten.