Kulutusjuhla

Lahjat kiertämään

Norppa kannattaa lahjojen kierrätystä: ”Niin, että saako laittaa itselle sopimattoman lahjan kiertoon? Mielestäni saa. On aivan älytöntä väkisin käyttää jotakin, tai säilöä tavaroita kaappiin odottamaan seuraavaa kirpputorikeikkaa. Jos tietää että kenelle olisi tarpeen, tai kuka tykkäisi, niin miksei voisi kierrättää. Itse olen ainakin saanut ystäviltäni lahjoja jotka he puolestaan ovat saaneet yrityslahjoina yms. Kun tavara tulee käyttöön ja tarpeeseen, on aivan sama kuka sen on antanut. ( kerran taisin saada eräänkin miehen ex-tyttöystävän kutomat hänelle liian pienet lapaset lahjaksi – käyttöön tuli) Onhan meillä sanonta, ettei saa katsoa lahja hevosen suuhun yms. tai jos on jotain saanut lahjaksi, ei sitä voi myydä tai antaa eteen päin mutta eiköhän tässäkin voi käyttää omaa järkeään tilannetajua. Pääasia, että mahdollisimman monella olisi mahdollisimman hyvä mieli, ja elämä olisi mahdollisimman helppoa.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Nimenomaan näin. Kiertoon vaan!

  2. Saa laittaa. Mutta saako jäädä kiinni ;D

    Itse laitan pakettiin myös käytettyä tavaraa jos se on hyväkuntoista. Esim. lukemattoman näköiset kirjat tms.

    Tänä jouluna pakettiin tiensä löysi useampikin kuolinpesän tyhjennyksessä hyväksi mutta tarpeettomaksi todettu lukeminen. Käyttöesineitä ja huonekalujakin tarjottiin ”joululahjaksi”.