Kulutusjuhla

Kun niitä oikeita tuotteita ei löydy

Pahalla Kanilla on useita ongelmia ostosreissuilla: ”Mietin hyllyä kohti navigoidessani, että taidan ostaa banaani- ja vaniljajogurttia, missäs niitä taas olikaan. Hmm, tuossa on joku jogupala, mikähän sellainen on. Ja sitten löytyy mustikkapiirakkajogurttia? Menkää nyt jo helvettiin, ei sellaista olekaan. Missä. On. Mun. Jogurtit. Raikas jogurttijuoma? Ei, kun banaanijogurttia. Mä voin tinkiä siitä vaniljasta. Sama rumba toistuu sitten ihan joka jumalan itemin kohdalla. On onnellista sikanautaa, vapaan lehmän maitoa ja laktoositonta maitojuomaa. Kaikki kamat muistuttavat etäisesti tuotteita, joita olen ostamassa, mutta ei ihan. Mitä on maitojuoma ja miten se eroaa maidosta? Jos kaadan maitoa mukiin, eikö siitä tule maitojuoma? Jos ei, niin miksi ei?

Ai niin, vaatteet. Mikä vittu siinä nyt sitten muka on niin vaikeaa, ettei kukaan voisi tehdä mulle sopivia farkkuja? Jumalauta, mun suorat housut ovat kokoa C156, joka on käsittääkseni ihan viitealueella. Kauppa kuin kauppa, niin niitä löytyy ja niihin mahtuu. Mutta sitten kun mä menen hakemaan farkkuja, niin ihan joka helvetin kioski kauppaa mulle 34” farkkuja, koska ”tää on tosi pitkä malli”. No eipä ole sitten niin pitkä, että ylettyisi pohjetta pidemmälle. Siis jos ne saisi ylös asti eivätkä ne jumittaisi reisiin. Tämän tiedän jo ennen kuin edes yritän niitä jalkaani, mutta koska söpö myyjätyttö vaatimalla vaatii, niin pakkohan se on. Sitten kun lopulta soitetaan sinne Bangladeshiin lapsityövoimatehtaalle, että laittakaas ipanat tekemään aikuisten kokoja, niin mä odotan puoli vuotta perse vanhojen farkkujen läpi kurkistellen, vain saadakseni lopulta jotkut valmiiksi kulutetut housut, jotka ovat alle puolen vuoden sisällä taas rikki satunnaisesta paikasta. Ja sama rumba alkaa alusta. Voi perse.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Ja sitten joskus ostoskärryjen pyörät on ihan vitullaan, eikä sitä kärryä saa menemään suoraan. Tämä on kyllä nykyään aika harvinaista.

  2. Mikä kullekin sitten se oikea tuote on? Itseäni ilahduttaa kyllä uusien, minulle sopivien tuotteiden valkoiman laajeneminen, esim. juuri nämä laktoosittomat tuotteet (maitojuoma, joka on juomaa siksi, ettei sitä saa kutsua maidoksi, jos kaikki laktoosi on poistettu). Ihmisillä on erilaiset tarpeet ja erilaiset makumieltymykset.

  3. Suuri tuotevalikoima ja kuluttajan vapaus valita on nykyaikaa. Ostan itse mielelläni vapaan kanan munia ja yleensä ne vapaat kanatkin löytyvät heti kulman takaa pakastealtaasta. Kätevää.

  4. Niin, tai yritäpäs ostaa kermaa. Ei ole yhdessäkään putilossa vaan että kerma vaan on vispikermaa, kuohukermaa, 11-, 15-, ja 666 % ruokakermaa maulla, kasvimömmöllä ja ilman. Mikä siinä on niin vaikeaa?