Kulutusjuhla

Electron, Visa Debit, pankki- ja luottokortit – monta sekoittajaa sopassa

Kriisillä on sanottavaa korttimaailmaan: ”Electron ollut kuvioissa jo pitkään, ja siinä on aina ollut selvää, että se vaatii maksupisteeltä yhteysvalmiudet varmennetta varten, eli ei tietenkään toimi pisteissä joissa ei ole yhteyksiä – esimerkiksi vanhanaikaisessa korttihöylässä 🙂

Sen sijaan joidenkin pankkien suosiman Visa Debitin kanssa varsinkin vanhempi väki tuntuu olevan kuula hukassa, eivätkä pankit todellakaan tee asioita helpoksi. Eräskin vanhempi sukulaiseni oli joulun alla erittäin närkästyneen hämmentynyt, kun ei Visa Debitinsä käynyt hallissa maksuvälineenä – pankki kun oli syöttänyt ihmisparalle suut ja silmät täyteen ”se on ihan kuin pankkikortti”-huuhaata. Kun ei se ole. Se on debit-kortti joka vaatii sähköisen varmenteen siinä missä Electronkin. [- – – ] Toisaalta jos pankki toisensa jälkeen poistaa käytöstä tavalliset pankkikortit ja ajaa ihmiset debit-kortteihin, ihanko tosiaan esimerkiksi laiva- ja lentoliikenne tai useat pikkukaupat tulevat perässä?

Luottokortithan toki käyvät edelleen, mutta pankkikorttien romuttaminen ajaa rahankäyttäjät todella ”parempien” ja ”huonompien” kastiin – kaikki kun eivät luottokorttia saa vaikkei olisikaan maksuhäiriöongelmia.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Jaa, tämä os siis se debit-kortti mitä mullekin tuputettiin väen vängällä. 8[

  2. Sen verta tahdon selventää että Visa debitillä EI ole pakollista katevarausta / varmennusta kuten Electrossa on. Eli siis Visa debit voi olla ns. offline-kortti kun taas electro in aina online-kortti.

    Monesti asiakas voi itse valita että haluaako Debit korttinsa offline vai elektronin tapaan online korttina… Samaten Tottakai isommissa ostoksissa järjestelmä yleensä tekee katevarauksen, mutta niin se voi tehdä ihan tuikitavallisen normaali pankkikortinkin kanssa…