Kulutusjuhla

Tyynykauppaa maaseudulla ovelta-ovelle

Kirsi Haapala kohtasi kotiovellaan tyynykauppiaan: ”Meillä kävi eilen tyynykauppias. Möi vesitäytteistä amerikkalaista tyynyä. En ostanut. Pitkiin aikoihin ei olekaan kaupustelijoita käynyt, mutta kyllä niitä sitkeästi täällä syrjäkylillä liikkuu. Ja keskellä päivää, tietenkin, kun luulisi, että ostovoimainen kansa on töissä. Kerrostalossa kaupungissa en muista tavanneeni oveni takaa kuin uskonnon kauppaajia.

Kulkukauppakohteena olen hedelmätön. En periaatteessa osta mitään, mitä en tiennyt edes tarvitsevani. Varsinkaan en osta ulkomailta tuotuja tavaroita. Jos joku tulisi myymään itse tekemiään pipoja tai itse pyytämiään kaloja, voisin harkita ostotapahtumaa.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Parempi rehellinen kulkukauppias kuin ent. kotikaupungissani liikkuva nainen, joka työntyi yksinasuvan 87-vuotiaan mummoni kotiin eikä lähtenyt ennenkuin mummo oli ostanut kaupatun vaatekappaleen. Ja kun on ostanut niin sama nainen saapuu varmaan uudelleen.