Kulutusjuhla

Estä puhelinluetteloiden pakkojako lapulla ovessasi

Fonectan luetteloiden jakaminen on taas alkanut. Ja perinteisesti Eniro seuraa myöhemmin perässä omilla luetteloillaan. Ei mainoksia- tai Ei ilmaisjakeluja-tarra ovessa ei riitä estämään luetteloiden tunkemista haluttomille.

Jos siis et halua luetteloa itsellesi etkä ovikellon rinkutuksia, niin pistä oveesi asianmukainen lappu. Valmiita pohjia printattavaksi löytyy netistä runsaasti: esimerkiksi Pintaliidosta tai kieltoblogista.

Itse printtasin viime vuonna useamman noita kieltolappuja ja vein niitä muovitaskussa talomme ilmoitustaululle myös muiden käyttöön. Useampi naapuri sellaisen ottikin. Joten kampanjoida voi ihan siinä lähipiirissä.

Ja tietysti Facebookissa on aiheelle monta ryhmää, mm. tämä ”Ei enää puhelinluetteloita mun kämppään”.

17 Comments

 1. Jo jonkin aikaa on ollut ovessa ”Ei kiitos myös puhelinluetteloille.” Katsotaan toimiiko.

 2. Puhelinluettelot on kivoja, kun niillä alkupään sivuilla on hyviä tarjouksia mm. Raxiin 😀 Muut sivut sitten onkin aika turhia. Niin paitsi kartat.

 3. Kaupunkia vaihdettuaan sitä huomaa, miten paljon tarvitsisi puhelinluetteloa, jota ei ole. Se ensimmäinen on kiva saada, toinen pitää kyllä muistaa kieltää.

 4. Nuoret jakelijajätkät kävivät juuri ovellani (jossa on siis puolen kissan kokoisin kirjaimin ”Ei puhelinluetteloita”-lappu). ”Älä nyt viitti”, oli vastaus, kun sanoin, etten halua luetteloa. Mitähän olisi tapahtunut jos en olisi ollut kotona?

 5. prkleen v****. tulostin just tuolta kieltoblogista paperillisen noita ja meinasin viedä loput ilmotustaululle, kun rappukäytävästä alko kuulua epäilyttävä ovikellojen pimputus. no, olin kotona ja kieltäydyin tästä ”lahjasta”, en tiedä meneekö ne postiluukusta sisään jos joku ei ole kotona.

 6. Kampissa kierreltiin myös tänään ja satuin olemaan kotona. Avasin oven ja poika tarjosi luetteloa. Kysyin: ”Onko pakko?” Ja vastaus oli ei 🙂

  Käsittämätöntä paperin tuhlausta..

 7. Mä juoksin kiinni ja pyysin ottamaan takaisin. Ottivatkin kiltisti.

 8. Viime vuonna avasin oven vähän väsyneenä ja elämääni kyllästyneenä, ja kysyin luettelon tuojalta että ”Onks pakko ottaa?” Johon luettelon tuoja vastasi aivan yhtä lakonisesti että ” ei ole – pikäs pakko tässä valmiissa maailmassa”. Alkoi naurattaa, ja otin luettelot, koska ajattelin etteihän se tuojan vika ole että lähettelevät noita luetteloita.
  Loistava idea nuo printattavat laput!

 9. Satunnaiset kyläilijät ovat naureskelleet oveni kieltolapulle pitkin vuotta, mutta tuleepa taas tarpeeseen.

 10. Mä pistin ihan maalarinteipin johon kirjoitin ”Ei puhelinluetteloita, kiitos.” Toimi ainenkin edellisessä kodissa.

 11. Mulla oli postilaatikossa iso ”ei puhelinluetteloita” -tarra, mutta eipä toiminut tänä vuonna. Sinne meni taas paperinkeräykseen.

 12. Mullakin oli postiluukun päällä kieltolappu, mutta eipä auttanut. Hitusen ihmetyttää ja ärsyttää.

 13. Pidän kotirauhan häiritsemisenä, että soitetaan ovikelloa just kun lapsi OLISI ollut nukahtamassa. Eipä nukahtanut ja taas rumbaa. Jonkun turhan paperiläjän takia jonka vuoksi on kaadettu puuta.

 14. Maria, eipä auttanut lappu minunkaan kohdallani. Fonectan luettelot oli tungettu luukusta sisään. Grrr.

 15. Tilanne edistyi kohdallani: laitoin asiasta palautetta Fonectan viestintään sähköpostilla ja tänä aamuna Vallilan Postista soitettiin ja pahoiteltiin tapahtunutta. Luettelot haettiin minulta pois. En tiedä, onko tässäkään nyt mitään järkeä (joku tuolla nyt sitten ajeli noutaakseen luetteloni ja varmaan ne sitten päätyvät ihan vain paperinkeräykseen), mutta ehkä osaltaan vie konkreettisemmin eteenpäin sitä viestiä, että puhelinluettelot ovat turhaa.

 16. Laitoin itsekin heti asiasta suivaantuneena palautetta Fonectaan, mutta sain vain ”Kiitos palautteestasi” -tyyppisen vastauksen.

 17. Minä laitoin palautteen tietylle henkilölle, en siis mihinkään yleiseen palauteosoitteeseen. Jakelunhan hoitaa siis Itella, joten sinnekin kannattaa valittaa.

  Ja jos ei tuota kautta toimi, niin pistäkää ihmeessä palautteenne vaikka minullekin, niin toimitan ne tälle henkilölle, jonka kautta itse hoidin asiaa. Kun nyt kerran on tämä palautekanava auki, niin kannattaahan se hyödyntää 🙂 Minun mailiosoitteeni siis mariPISTEkoistinen (at) gmailPISTEcom