Kulutusjuhla

Kierrätyskeskuksen auto liikkuu lauantaisin pääkaupunkiseudulla

Kierrätyskeskuksen Hyvä kiertää -auto liikkuu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lauantaisin. Hyvä kiertää -keräysautoon otetaan vastaan kotitalouksista tarpeettomiksi jääneitä, mutta ehjiä ja puhtaita pientavaroita, kuten vaatteita, kenkiä, kirjoja, levyjä, astioita ja harrastusvälineitä. Huonekalut eivät kyytiin kelpaa.

Auton aikataulu:

Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina Vantaalla
7.3, 4.4 ja 2.5

Hakunilan ostoskeskuksen parkkipaikalla klo 10.00-11.00
Länsimäen Kilpakujan Alepan parkkipaikalla klo 11.30-12.30
Rajakylän kioskin kääntöpaikalla klo 13.00-14.00
Lisätietoja puh. 310 17715

Joka kuukauden toisena lauantaina Helsingissä
14.2, 14.3, 11.4 ja 9.5

Malmintorilla 10.30-12.00
Töölöntorilla 11.00-12.00
Fredrikintorilla 13.00-14.00
Lisätietoja puh. 310 88710

Joka kuukauden toisena lauantaina Espoossa
Kauppakeskus Sello, Viaporin tori (kirjaston edessä) 14.2, 14.3, 11.4 ja 9.5

7 Comments

 1. Tuostakin palvelusta on varmasti apua, mutta itse kantakaupungissa asuvana autottomana ihmisenä toivoisin, että nimenomaan huonekalujen kierrätys tehtäisiin jotenkin helpommaksi – pientavaraa voi aina kiikuttaa lähimmälle kirppikselle (joka on yhtä kaukana kuin tuon auton pysähtymispaikka) ja vaatteita varten on omat keräysastiansa.

  Toinen, josta on hankala päästä eroon, on ongelmajäte ja erityisesti sähkö- ja elektroniikkaromu, jota näinä nopeasti hajoavien vekottimien aikoina tuntuu kertyvän nurkkiin.

  • Ja vielä noihin ongelmajätteisiin liittyen: Ylen uutisen mukaan puolet energiansäästölampuista päätyy kaatopaikalle, vaikka kuuluisivat ongelmajätekeräykseen:

   ”Ongelma on lamppujen vastaanottopisteiden vähyys. Nyt niitä saa viedä vain jätteiden vastaanottokeskuksiin eikä ainakaan vielä kauppoihin kuten käytetyt paristot. Sainion mielestä säädöksiä pitäisi muuttaa, jotta tämä puute saataisiin korjattua. ”

   Eli toivottavasti edes tuo lamppujen keräys etenisi vauhdilla.

 2. Anu, jep, parastahan tietysti olisi, että sähkö- ja elektroniikkaromun kohdalla se ns. tuottajavastuu toteutuisi oikeasti ja laitteita myyvät liikkeet myös ottaisivat niitä takaisin (samaan tyyliin kuin paristoja voi palauttaa kauppoihin). SER-romua varten taitaa kiertää oma autonsa jossain välissä kevättä, mut eihän sekään tietysti ole kovin suuri ratkaisu ongelmaan.

 3. Oohoo, tämä olikin hyvä tieto. Sello on ihan vieressä ja mulla on ylimääräistä roinaa. Loistoyhtälö.

 4. Tämä vaikuttaa lupaavalta paikalta löytää itseä lähimmät kierrätyspisteet: http://www.kierratys.info/
  Sen mukaan esim. SER-romua saa palauttaa joihinkin kauppoihin, mutta en tiedä miten kattavia tiedot ovat.

 5. Tuo Taviokuurnan linkkaama palvelu kertoo, että Helsingin eteläisestä kantakaupungista katsoen lähin SER-romun palautuspaikka on Konalan Sortti-asema… eivät siis ole oikein autottomien tavoitettavissa nuo paikat täälläpäin. Oikeasti niitä on kyllä yksi lähempänäkin, Kyläsaaren kierrätyskeskus, mutta sekin on aivan liian kaukana ja suunnassa, jossa ei ikinä tule muuten liikuttua.

 6. Huonekaluja kierrätyskeskukselle noudetaan kyllä ihan ilmaiseksi kotoa saakka. Silloin huonekalujen tulee vain olla hyväkuntoisia, jotta ne voi pistää myyntiin. Ongelmahan onkin minne pistää huonokuntoiset huonekalut ja muut isommat rojut…