Kulutusjuhla

Innocent-smoothie aiheuttaa intoilua

Jams maistoi Innocent-smoothieta: ”Innocent-smoothiet ovat käsittääkseni kotoisin Iso-Britanniasta ja olivat minulle lähes tuntematon asia, tunsin tuotteen tasan siksi, että ystävättäreni oli niistä intoillut aiemmin. Suomessa myyntipaikat ovat harvat ja valitut: lähinnä Stockaa ja Wayne’sia.

Mistäkö sitten on kyse? Smoothiesta, joka sisältää tasan vain ja ainoastaan hedelmiä ja marjoja. Jopa marjojen lukumäärä kohti pulloa ilmoitetaan tuoteselosteessa, kuvassa oleva karhunvatukka, vadelma & boysenmarja sisältää tuoteselosteen mukaan 23 marjaa ja hedelmiä jonkin verran (tarkkaan nekin on annettu). Eikä mitään muuta, kirjaimellisesti vain se oma sokerinsa ja kyllähän sen hedelmäinen ja marjainen potku oli varsin luontevan makuinen.

Minähän otin tuon kyseisen juoman juodessani valtaisan riskin, olenhan allerginen joka toiselle hedelmälle ja varmaan niille joka toisellekin. Ei mitään allergista reaktiota! Tosin maun mango & passionhedelmä kanssa voisi käydä huonommin, siinä appelsiinia ja omenaa on enemmän.

Sanoisin, että tässä on oivallinen välipala itse kullekin. Jos ainesten luontaisuus pitää todellakin paikkansa, tämähän on yhtä juhlaa tämä tuote! Toivotaan, että se tulee muuallekin saataville .” (Mari Koo)

5 Comments

  1. Innocent-smoothie on matkoilla bongattuna vienyt aina käden lompakolle, viimeksi viikonloppuna Tukholmassa. Tavallaan sääli, että kaikki tuotteet globalisoituivat. Olisi myös ekologisempaa juoda kotimaisia tuotteita – joista saisi niistäkin joskus tulla globaaleja brädejä!

  2. Totta Kaisa, kotimaisia tuotteita olisi ekologisempaa juoda. Tähän hätään tulee lähinnä mieleen semikotimainen Ekströms (taitaa olla enemmän pohjoismainen kuin kotimainen), jolla jotain smoothietuotteita taitaa olla ja Hartwallin Jaffa-smoothiet, joita melko lailla jokapaikasta varmaan saakin. Tosin ainakin nuo Jaffat valmistetaan Saksassa, että se siitä kotimaisuudesta sitten..

  3. Heps, kotimaisuus itsessään ei vielä takaa sitä että tuote on ekologisempi. Toki esim. smoothieidein (vai miten tämä sanahirviö taipuu?) osalta varmaan oltaisiin ekologisempia jos ne olisivat esim kotimaista marjaa ja omenaa. Mutta jos peliin tulee mangot, bingot ja bangot, katoaa raaka-aineen kotimaisuusaspekti tai sitten se siirtyy kasvihuoneeseen. Haen tässä vertailussa vähän samaa kuin espanjankurkut vs. kotimaiset kasvihuonekurkut. Yksinkertaista ratkaisua (kotimaisuus) ei ole vaan pitää tuntea tuotteen elinkaari.

    Ekströmmin juomat on mielestäni valmistettu Ruotsissa, mutta niissä ainakin on enemmän marjaa kuin E-lukuja. Itse hörpin kotimaista marjamehutiivistettä jossa ei ole lisättyä sokeria eikä säilöntäainetta. Niitä ei joka kaupasta löydy mutta lähimmästä K-kaupasta kyllä. Vaikka eihän se taas mikään smoothie ole…

  4. Olen kyllä Suomesta saanut muunkin merkkisiä hedelmäjuomia, joissa on pelkkää hedelmää ja sisältö ilmoitetaan ”kappaleittain” (5 vadelmaa jne.) eli ei tämä aivan niin mullistava uutuus ole. Sikäli kyllä huono kommentti, etten muista niiden tuotteiden nimiä 🙂 Mutta ovat joka tapauksessa esim. kiva vaihtoehto kahville ja pullalle kahvilassa.

  5. Olisko Valion HeVi Shotit kotimaisia? Nehän on kait tietääkseni myös pelkkää hedelmää/marjaa..