Helge päätti säästää 200 euroa, kun jättää tekemättä kahden hengen matkan Helsinkiin Koti- ja puutarhanäyttelyyn: ”Tein vaivihkaa pikalaskelman Excelillä, mitä messumatka, jonka sisäänpääsylipun hinta on vain 12 euroa per aikuinen, todellisuudessa maksaa. Lopputulos on yllättävä. Rahaa tärvääntyy kokemuksemme mukaan kaikenlaisiin oheisjuttuihin. Kotiin tullessa on pari kassillista esitteitä, jotka kevään kuluessa kannetaan roskikseen. Ennen kesän tuloa tapahtumasta on vain haaleat muistot jäljellä.

Tämä ei ole kannanotto messuja vastaan. Onhan maassamme vuosittain tuhansittain tapahtumia, joihin emme osallistu. Halusin vain laskea, mihin ne eurot ja sentit katoavat.
Elämä vain on…mainoksen mukaan kallista ja usein emme tule ajatelleeksi, mitä kaikkea halpoihin aloituskustannuksiin liittyy.

Toisena esimerkkinä on puhelinsopimus, joka ensin näyttää siltä, että kuukausihinta on viitisentoista euroa, mutta kaikkien lisukkeiden kanssa loppulasku nousee viiteenkymmeneen euroon per kuukausi.” (Mari Koo)