Haapalan Kirsin mielestä Suomen tulisi julistautua geenimuunteluviljelystä vapaaksi: ”Tutkimusten mukaan myöskään kuluttajat eivät halua geenipöperöitä kauppoihin. Ihmettelen vain, missä asuu se mielettömyys, joka ajaa geeniviljelyä pelloillemme? Paljon suurempi markkinavaltti meille olisi, piskuisena maana, julistautua geenimuunteluvapaaksi valtakunnaksi.

Nyt jokaisen pitäisi pidättäytyä syömästä lihaa, joka on mahdollisesti ruokittu geenimuunnellulla rehulla. Vaatia Atrialta jne. sitä, että ne kertovat kuluttajapakkauksissa, mikä on homman nimi. Ja vaikkei sillä olisikaan suurta käytännön merkitystä, julistautuuko joku Seinäjoki GMO-vapaaksi, jos naapurissa gmo-viljely sallitaan, on se viesti päättäjille: tätä me emme halua. Mutta taasen tullaan tähän, kuka päättää ja missä on se valta. Atria on suuri lihatalo. Jos sen suurimmat lihantuottajat käyttävät gmo-rehua ja paasaavat sitä jo maaperään, on ihan ymmärrettävää, että Atria ei halua Seinäjoen muuttuvan GMO-vapaaksi.” (Mari Koo)