Kulutusjuhla

”Anteeksi nyt tämä sotku!”

Jenni avautuu ihmisten siivouskäsityksistä: ”En pidä ihmisistä, jotka sanovat, etteivät ole siivonneet, ja tarkoittavat sitä, että ovat vain suorittaneet kevyen imuroinnin Dysonillaan, jossa on ihmesuodatin, pyyhkineet pölyt, pesseet paskahuussin sitruunanhajuisella vimillä ja tuulettaneet, mutta komerot ovat vielä järjestämättä, ikkunat pesemättä, hellan taakse putosi eilen yksi kuiva makaroni, eikä lattiaa ole vahattu ainakaan puoleen vuoteen.

Meillä on sokeritoukkia siivouskomerossa, lattiakaivossa asuu näkki, eikä hellaa saa enää irti seinästä, siksi paljon sinne on näinä kahtena vuotena valunut pastakastiketta ja muffinitaikinaa. Hei! Siitä muuten pisteet mulle, meillä laitetaan edelleen kotiruokaa ja leivotaan.

Piti kirjoittaa siitä, miten syvältä ja poikittain tulevat kuusi viikkoa ovat, mutta en taida jaksaa lietsoa itseäni siihen tilaan. Sanonpahan vain, että jos nyt on mahdollista lähteä lama-Suomesta ja palata sitten, kun hyvinvointivaltio on taas jaloillaan niin teepä niin, sillä tätä Urpolaa alasajetaan oikein määrätietoisesti.” (Mari Koo)

7 Comments

  1. Minä taas en ymmärrä mikseivät nykyajan naiset siivoa. 75% tuntemistani naisihmisistä elävät epäsiistissä taloudessa välittämättä liiemmin siitä ovatko vaatteet sekaisin pitkin asuntoa, homehtuvat astiat tiskipöydällä ja henkilökohtaiset hygieniatuotteet keittiön pöydällä. Jotenkin en ymmärrä miksi näin nykyään ylipäätään on.

  2. Onko siis kyse mielestäsi nimenomaan naisten ominaispiirteestä? Minun asuntonihan edustaa juuri tuollaista, usein sekasotkuista 🙂 Nuorempana olin siistimpi, mutta nykyisin asunnon pitäminen siistinä ei ole kovin korkealla prioriteeteissani. Tosin asunto on sen verran pieni, etten esimerkiksi vaatteita voi levitellä kovin laajalti, mutta tuohon vaatepuulleni kerääntyy aina kunnioitettava läjä.

    Ja tiskaamisesta en suuremmin tykkää: astiat saavat siis odotella käsinpesuani hetken jos toisenkin…

  3. Täytyy muistaa, että sotkuisuus ja likaisuus ovat eri asiat: mielestäni on OK, että välillä on vähän sotkuista (vaikka aika siisteysintoilija olenkin), mutta likaisuutta en pysty ymmärtämään…

  4. Sekasotku johta usein myös likaisuuteen. Ja tokihan miestenkin asunnot voivat olla sekaisia, mutta on silmiinpistävää, että juuri naisilla tämä tuntuu olevan nykyään yleisempää. Viittaan myös naisiin siksi, koska selvästi vanhentuneen stereotypian mukaanhan vain miehet sotkevat poikamiesboksinsa ilman naisen siivousapua. Ehkä se on sitten tasa-arvon aikaa, että siivouspalvelutkin on ostettava (ja kotitalousvähennettävä) oman perheen ulkopuolelta. Vielä kun seksin osto olisi laillista, niin voisi ulkoistaa koko vaimon ammattilaisille 🙂

  5. Mun on vaikea ymmärtää, miksi tästä(kin) asiasta pitää tehdä sukupuolikysymys. Eikö se nyt kuitenkin ole niin että yksilöitä me kaikki ollaan, osa siivompia, osa sotkuisempia? Tämä ei liene mitenkään sukupuolesta kiinni?

  6. Vanha, mutta edelleen käytössä oleva stereotypia kuitenkin saa miehet näyttämään sotkuisilta eläimiltä, jotka eivät pärjää omassa kodissaan ilman naista. Tästä syystä kyseessä on sukupuolikysymys, sillä tämä mielikuva on vanhentunut. Vai eikö vanhentuneita stereotypioita saa korjata kuin hellan ääressä viihtyvän naisen osalta?

  7. Kristus! Täällähän on jokin keskustelu liittyen postaukseeni. Joitakin tarkennuksia: liioittelu on tyylikeino, jota usein käytetään kaunokirjallisen tekstin höysteenä. Tiedättehän. Paska-äidin päiväkirjat yms. Eikä tekstini clue ollut avautua siitä, miten likaista meillä on.