Kulutusjuhla

Nettiliittymien tarjousmyynti hämää

Visukinttu sai Welholta puhelimitse tarjouksen nettiliittymän vaihdosta, mutta tarkemman tutustumisen jälkeen tarjous ei enää ollutkaan niin houkutteleva: ”Tästä siis käy ilmi, että tarjous onkin 18 kk mittainen, jolloin vain 12 ensimmäistä kuukautta on vanhemman nopeusluokan hintainen. Entäpä ne kuusi lisäkuukautta? Itse tilausvahvistuksessa ei ollut pätkääkään tietoa aiheesta. Ehkä nettisivuilla siis olisi? Ei ollut nettisivuillakaan mitään mainintaa 20Mt liittymän “normaalihinnasta”. 110Mt liittymä toki on, mutta ehkäpä sen hinta ei ole vertailukelvollinen. Toki maalaisjärjellä ajatellen sitä voisi kuvitella 20Mt hinnan osuvan jonnekin 10Mt ja 110Mt väliin, mutta milloinkas kaapelioperaattoreiden hinnoittelussa olisi logiikalla ollut osansa? [- – – ] Kun Welho nyt on voimakkaasti kampanjoinut sen eteen, että porukka kovasti päivittäisi nopeuksiaan ylöspäin, niin mikäs sen helpompaa, kun antaa “ilmaiseksi” maistiaiset (lainausmerkeissä siksi, etten vieläkään tiedä niiden ylimääräisen osuuden hintaa). Samaten, voin kuvitella, että jos vuoden kuluttua maksankin siitä 20Mt liittymästä puolen vuoden ajan vaikkapa 49,90 euron hintaa kuukaudessa, niin sen jakson jälkeen Welho ilmoittaakin, ettei heillä enää ole 10Mt liittymää. Että saan nyt sitten sen 20Mt liittymän ensimmäisen vuoden ajaksi 47,90 euron hintaan – ihan vaan koska olen vanha asiakas ja niin vitun hyvä jätkä! Ja taas jää sanomatta, että sen tarjoushinnan jälkeen normaali hinta onkin 54,90 euroa…” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Tuo tarjous on ilmeisesti sama kuin itselläni eli saat samalla hinnalla vuodeksi käyttöön 20M nopeuden, jonka jälkeen se palautuu takaisin 10M nopeuteen. Hinta on koko ajan sama 44,90e/kk.

  2. Juu, ongelma vaan on se, että ne ei kerro sitä lainkaan. Ainakin mulle jäi käsitys tuosta, että se koko 18 kk jakso on se 20M nopeudella. Ehdoissa ainakin sanotaan, että liittymä palautuu takaisin 10M sopimukseen sitten 18 kk jälkeen, ei 12 kk jälkeen…

    Tarkemmin kuin asiaa ajattelen, niin Welhon motiivi on todennäköisesti vain sitouttaa asiakkaita palvelusopimukseen pidemmäksi aikaa, joka luonnollisesti vaikeuttaa kilpailijan tuloa markkinoille. Ilmeisesti kilpailua on tulossa markkinoille, tai sitten Welho on saanut sen verran paskaa palautetta, että pelkäävät asiakkaiden katoa jo olevassaoleville kilpailijoille ja yrittävät tällaisella tarjouksella sitouttaa ihmisiä.

  3. Niin mikään muu operaattorihan ei harrasta määräaikaisia sopimuksia?

    Eiköhän tuo ole ihan vallalla oleva ilmiö, että sitoutetaan asiakkaita määräaikaisella sopimuksella kireässä kilpailukentässä. Ei tuo Welhon tarjous mielestäni todellakaan huono ole ja jatkuvan hyvän palvelun takia ei sitoutuminenkaan pelota 🙂

  4. Kaikkihan ne harrastaa, ilman muuta. Ne vain selvästi yrittää saada _varmistettua_ nyt (syystä tai toisesta) olemassaolevaa asiakaskuntaa. Eikä se huono ole se tarjous, mutta vaan paskasti toteutettu. 😀

    Ja hyvää palvelua on monenlaista. Ei se hymy Alepan kassalla paljoa lohduta jos ostettu maito on hapanta. 😉