Tällä hetkellä -blogissa pohditaan käsityöharrastuksen ekologista jalanjälkeä: ”En väitä, että pääni päällä olisi täydellisen ympäristötietoisen kuluttajan sädekehä, mutta ehkä keskivertoa vihreämpi. Vaan paljonko mahtaa jalanjälkeni kasvaa käsityöharrastuksen takia? Akryyli- ja öljymaalit, liuottimet, polymeerimassat, muovihelmet.. Ei niitä ympäristöystävällisimpiä tuotteita. Niihin käytetty materiaali ja kemikaalit, kuljetuksesta ja valmistamisesta syntyneet päästöt ja energiankulutus… Miten paljon jalan koko on ehtinyt kasvaa siihen mennessä, kun minä kiikutan tarvikkeet kaupasta kotiin? Eikä se hävittäminenkään välttämättä ole ihan helppoa. Ongelmajätettä ja sekajätettä suurin osa! Ja kun inspiraatio askartelulehteä selaillessa iskee, en jää miettimään, voisinko käyttää vanhat materiaalit pois, vaan ostan uutta sen mukaan, mitä ohjeessa sanotaan. (Mari Koo)