Kulutusjuhla

Maalaisunelma-lehti markkinoi laskuja muistuttavin paperein

Ei oo totta tilasi Lantliv-lehden kolmen kuukauden määräaistilauksena. Lehti kuitenkin yrittää saada asiakasta uusimaan tilauksen laskuja muistuttavien huomautusten avulla: ”Sain toisenkin laskun, vaikka tilaukseni on päättynyt. Laskun saatteessa ei sanottu, että paperilla voisi heittää vesilintua, vaan se antoi ymmärtää kirjeen olevan normaali lasku.

Saatteen alussa puhutaan muistuttamisesta ja saatteessa pyydetään maksamaan heti. Lisäksi allekirjoituksen jälkeen lukee (epäselvästi toisen tekstin alla), että jos lasku on jo maksettu, muistutuksen voi jättää huomiotta. Kaikki siis viittaa siihen, että lasku olisi oikea ja aiheellinen. [- – -] Soitin asiakaspalveluun, jossa vastasi suomenruotsalainen asiakaspalvelija Susanna. Tarkistin vielä häneltäkin, että laskua ei tosiaan tarvitse maksaa. Hän kertoi, että Maalaisunelma lähettää aina pätkätilauksen perään kaksi laskua. Vasta jos asiakas ei maksa laskuja, tilaus katkaistaan. Hävytöntä huijaamista!” (Mari Koo)

7 Comments

 1. Olen töissä lehdessä joka tekee myös noin, siis lähettää kaksi laskua jos maksua ei kuulu, ensimmäinen lasku kun saattaa mennä hukkaan tai unohtua. Ja lasku tosiaan näyttää laskulta, tosin siinä lukee että jos haluaa lehteä jatkossakin niin silloin maksaa. Enkä näe toiminnassa mitään erityisen pöyristyttävää.

 2. Ensinnäkin: Tilaamattomien tuotteiden/palvelujen laskuttaminen on jo sinänsä väärin ja laitonta. Toiseksi: Yhä elää ihmisiä jopa maksavat laskunsa, jopa ne aiheettomat. Siksi väärien laskujen lähettäminen ja suoraveloitusopimukset ovat niin kannattavaa liiketoimintaa ja houkuttelevat lain rikkomiseen.

  Jos kyseessä ei ole lasku, niin siinä tulee lukea TARJOUS. Näin tekevät mm eräät ev-lut seurakunnat vuosittaisen hautapaikkojen hoidon uusimisen osalta. Karhukirjeitä ei lähetellä, vaan maksamattomuus todetaan sopimuksen päättämiseksi. (Nyt en kirjota mistään haudan vuokrasta, vaan kesäisistä istutuksista ja kukkien kastelusta.)

 3. Ikävää että ”Ei oo totta” on kokenut tilauksen huijaukseksi.
  Kaikessa Maalaisunelman markkinointimateriaalissa on seuraava lause ”Jakson loputtua saan lehden kätevästi voimassa olevana tilauksena mutta vain niin kauan kuin haluan. Voin milloin tahansa ilmoittaa että en enää halua lehteä.” Eli asiakas on ottanut kestotilauksen, jonka hän voi koska tahansa sanoa irti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Jos hän ei sitä tee lähetetään hänelle lasku seuraavasta tilausjaksosta. Ja siitä vielä muistutus jos lasku on sattunut häviämään. Jos asiakas ei näitä maksa katsotaan hänen irtisanoneen tilauksensa.
  ”Ei oo totta” on tervetullut ottamaan yhteyttä jos vielä jäi jotakin kysyttävää.

  Ystävällisin terveisin,
  Mari Forsberg
  Maalaisunelma
  Puh. +46 8 588 368 70

 4. Minäpäs olin positiivisesti yllättynyt tuosta, että tarjousjakson jälkeen tilaus ei automaattisesti jatkunut vaan tuli tarjous jonka maksamatta jättämällä tilaus automaatiisesti loppuu toisin kuin muilla lehdillä joilla olisi tullut lasku ja sen jälkeen saat soitella asiakaspalveluun. Sisälukutaitoa…

 5. Sain laskun Maalaisunelma-lehdeltä vaikka en ole koskaan tilausta tehnyt.Soitin asiakaspalveluun ja sieltä vastasi erittäin huonoa suomea puhuva henkilö.Ilmoitin haluavani perua lehden heti.Kysyin myös,että onko tämä tilaus tullut Valion sivuilla olevalta Luomutila-kilpailusta..ei tiennyt…tietokone on oli rikki! Hän otti puhelinnumeroni ja asiakasnumeroni sekä sanoi soittavansa vähän ajan kuluttua minulle asian tiimoilta. Eipä ole soittoa kuulunut! Miten voidaan laskuttaa lehdestä jota en ole edes tilannut? Vaikuttaa ERITTÄIN VAHVASTI HUIJAUKSELTA!!!

 6. Tilasin Maalaisunelma lehden 3 nron tarjous. Ystäväni oli myös tilannut sen, ja lehti ei vastannut yhtään odotuksiani. Päätinkin että perun tilauksen. Lasku tuli jo ennenkuin sain ensimmäistäkään lehteä. Lasku tuli 03.06, lehti 04.06. Lähetin sähköpostilla peruutusilmoituksen 04.06, vahvistusta ei tullut. Eilen otin uudestaan yhteyttä ky.firmaan ja ilmoitin, että vahvistavat peruukseni. Tähän päivään mennessä vastausta ei ole kuulunut. Mitä tehdä jos edelleen lähettävät lehtiä ?

 7. Jos tilaat määräaikaisena lehde, voit pera sen vasta määräaikaisuuden päätyttyä, tässä ei ole mitään katumusvaihtoehtoa. Helpointa on sitten ostaa lehti kaupasta jos tahtoo vain yhtä lehteä kokeilla. Kannattaa siis aina lukea tilausehdot lehteä tilatessa niin ei sitten tarvitse ihmetellä jos lehti pitää sopimksesta kiinni vaikka tilaajaa ei huvitakkaan. Maksat kokonaisen kympin laskun, saat ne kolme lehteäsi jotka voit sitten vaikka käyttää sytykkeenä ja sitten tilauksesi päättyy siihen. Aika simppeliähän tuo on.

  Niin ja kirjastoihin tilataan myös kaikennäkösiä lehtiä joita voit käydä selailemassa ilmaseksi niin säästää sen 9,90.