Kulutusjuhla

Allergialääkkeet ja muut hoidot

Itseäni ei vaivaa keväinen siitepöly tai karvaiset eläimet (sen sijaan katupöly tunkee fillaroidessa silmiin, nenään ja suuhun), mutta aika moni tuttu joutuu nappailemaan allergialääkkeitä näiden vuoksi. Koska asun kissan kanssa ja täällä vierailevat kaverit välillä harmittelevat, että oman läkkeet jäivät kotiin, niin päätin käydä ostamassa tovereita ajatellen paketillisen pillereitä.

Lääkehyllyn edessä hämmensi samalla tavalla kuin särkylääkkeitäkin ostaessa. Tuotemerkkejä oli useita: joitakin tuttuja nimiä mainonnan ansiosta, sitten halvempia versioita. Eri pakkauskokoja, erilaisia annostuohjeita.

Eli vertailu oli vaikeaa. Otin sitten sen halvimmin ajatellen, että saa luvan kelvata kavereille.

Mutta olisi mukava kuulla allergioista kärsivien kommentteja. Oletteko huomanneet eroja näiden reseptivapaiden lääkkeiden tehossa tai muussa toiminnassa?

Lisäksi silmiini sattui New York Timesin artikkeli nenähuuhtelusta ja sen hyödyistä myös allergiaoireissa. Itse olen todennut nenähuutelukannun, ns. sarvikuonon, hyväksi flunssatukkoisuudessa.

5 Comments

  1. Kroonisesta nuhasta karsivana joudun nappailemaan kyseisia pillereita ympari vuoden ja ainakin omalla kohdalla eri pillereissa on valtavia eroja. Parhaiten auttaisivat ne mitka myos eniten vasyttavat mutta niita ei lahes paivittaiseen kayttoon voi tietenkaan kelpuuttaa. Kokeilujen perusteella myos ”saman” valmisteen erihintaiset versiot tepsivat eri tavoin. Eli vain kokeilemalla on loytanyt oman valmisteen. Ehka asia on toinen, jos laakkeita syo vain pahimpaan siitepolyaikaan tai ajoittaiseen tarpeeseen.
    Nenahuuhtelukannusta todella on apua!

  2. Mulla on siitepölyallergia ja mulle kelpaa mikä tahansa setiritsiiniä sisältävä lääke, eli siis esim. Zyrtec, Heinix. Siitä lähtien kun löysin korvaavan halpaversion eli Cetirizin-nimisen lääkkeen (BMM Pharma), niin en ole noita brändilääkkeitä ostanut. Toimii ihan samalla tavalla. Hinnassa on iso ero jo käsikaupassakin: vrt. esim. Cetirizin 2,94 e/10 kpl, Zyrtec 7.98 e/10 kpl. Isommassa määrässä tuo hintaero tuntuu tietysti vielä enemmän…

  3. Nellu ja Hassunenni, kiitti kommenteista. Kai sitten jatkossakin ostan vain noita halvimpia käsikauppalääkkeitä vierasvaroiksi 🙂

  4. Minulle merkillä ei ole mitään väliä, tärkein on se vaikuttava ainesosa. Aloitin setiritsiinillä ja se tehosi monta vuotta. Kun ei enää tehonnut, vaihdoin toiseen.. ja nyt on jo kolmas aine menossa (ebastiini). Tämä tosin reseptitavarana, koska isoja pakkauksia saa halvemmalla ja työpaikan sairauskassan ansiosta lähes ilmaiseksi. Mutta merkkitavara tai ei, vaikutus on sama.

  5. Kirjoitin blogiini äsken uuden ohjeen allergialääkkeiden ostamisesta halvalla: http://tarkkamarkka.com/blogi/2009/04/allergialaakkeet-halvalla/. Olen vahvasti samaa mieltä siitä, että vaikuttava aine on merkkiä tärkeämpi. Alkuperäislääkkeet ja rinnakkaislääkkeet tulevat nykyään varsin pitkälti samoilta valmistuslinjoilta, vain pakkauksessa on eroa.

    WebMD:ssä on muuten hyvä ohje nenän hoitamisesta: http://www.webmd.com/allergies/features/rewards-of-pampering-your-nose?page=2