Kulutusjuhla

Parran höyläys voittaa koneajon

Juha on ajanut partaansa n. 1,5 vuotta höylällä ja kertoo nyt kokemuksistaan: ”Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen tähän perinteiseen ajotapaan. Uutuuden viehätys on tosin jo hävinnyt ja on aamuja, jolloin ei millään jaksaisi alkaa sekoittamaan vaahtoa. Ajoittain siis kaipaan sähkökoneen helppoutta, mutta en ainakaan vielä sähkökoneella ajamista. Naama tuntuu terveemmältä, eikä mitään ärsytysoireita ole ilmaantunut, paitsi silloin kun tekee mieli kilpailla vauvan pepun kanssa ja tulee ajaneeksi liian tarkkaan (jos haluaa, höylällä saa todella sileää jälkeä).” (Mari Koo)

2 Comments

  1. höyläilystä saa myös melko edullista jos ostaa terät ulkomailta. Jo virossa viiden perinteisen terän paketti maksaa euron vs. suomen 5-8e. Jos matkustaa Pietariin niin sieltä saa lootan Sputnik (!) teriä 10 sentillä. hyvät on katteet giletellä näissä perinnetuotteissakin.

  2. Minä olen höyläillyt koko aikuisikäni. Parran voi ajaa myös hellävaraisilla naisten jalkahöylillä, ovat tosin vieeelä kalliimpia.