Kulutusjuhla

”Ennen oli paremmin” sekä Lintsin huonontunut ranneke

Kriisillä on parikin kulutusaihetta tällä viikolla. Ensin nostalgisointia: ”Viimeksi eilen perinteistä Jalostajan tölkkihernaria tehdessäni mietin, että onko minulla lapsuudestani valemuisto, kun tuntuu että silloin hernekeitossa oli ihan oikeasti kokonaisia herneitä eikä litkussa lilluvaa mujua niin kuin nykyään.

Muistaako kukaan samoin, vai onko mulla valemuisto?

Noh, jotkut asiat sentään pysyvät, tai jopa paranevat. Valion herkkutrio. Ei mun nuaruuvessani ollut suklaaraidassa suklaahippuja. Ei varmana ollut. Nykyään on. Se on Parannus. Kuten myös, että kun jädehalkoa leikkaa poikittain, saa kaikkia makuja.” Ja toisena Linnanmäen ranneke: ”Ovat uusineet muun muassa myös rannekkeidensa materiaalin. Se on aivan hirveä muovipinnoitteinen judeemi, joka saa ranteen hikoilemaan niin että vesi valuu. Kiiltäväpintainen ranneke aiheuttaa kirkkaalla auringonpaisteella myös sen, että laitteiden viivakoodinlukijat eivät millään tahdo lukea viivakoodia.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Ennen oli oikeasti paremmin: Linnanmäellä ei ollut henkilökuntana pelkkää ammattitaidotonta keltanokkaa. Tämän kesän visiitti oli karmaiseva pettymys: Linnangrilli, joka oli ennen aivan kelpo ruokapaikka, oli nyttemmin kuin mikäkin Veijo Esson baari, sotkuinen ja ruoka hintaansa nähden täysin kelvotonta. Reklamaatioon saatu vastaus oli ystävällinen, mutta tökerö, ei henkilöstöpolitiikka ole asiakkaiden asia ja eikä kiirehuiput voi olla selityksenä sille, ettei ravintolasta löydy kunnon syötävää tai puhdasta pöytää.

    Linnamäellä kaikki on hillittömän kallista, mutta sen jotenkin on aiemmin sietänyt, koska eihän siellä käydä päivittäin ja rahalle on saanut jotain vastinetta. Nykyään tuntuu siltä, että rahat niistetään pois tyhmiltä ja ruokailu on yhtä turvallista kuin venäläinen ruletti, elintarvikehygieniasta tai puhtaudesta ei ole tietoakaan.

  2. Linnanmäen hinnat saavat aina kauheasti haukkuja, mutta totuus on, että se on selkeästi halvempi kuin esimerkiksi Särkänniemi.