Kulutusjuhla

Ahdistusta tavaratalossa

Havaintoja-blogissa ahdistuttiin Anttilassa: ”Olen niin varma, että valtaosa (en kai voi yleistää, että kaikki) niistä ostoksilla olleista ihmisistä ei välitä paskaakaan vaikkapa siitä, että luonnonvaraiset jääkarhut kuolevat sukupuuttoon tulevina vuosikymmeninä, kun ympärivuotiset napajäätiköt kerta kaikkiaan sulavat pois kesäksi, tai että miljoonia lapsia kuolee päivässä vain puhtaan veden puutteeseen, tai että niiden syömän lihan vuoksi kasvatettu karja tuottaa kymmeniä prosentteja ilmaa lämmittävistä kaasuista, tai että kaikenkaikkiaan ruuaksi päätyvien eläinten elinolosuhteet ovat kaiken inhimillisyyden ulottumattomissa, tai että ylipäätään niiden elämäntapa on ympäristön kannalta täysin kestämätön. Mä vain seisoin paikallani ja katsoin ympärillä olevia ihmisiä ja olisin halunnut jotenkin ravistella niitä ja huutaa kaikille että hitto havahtukaa ja katsokaa mitä teette. Tarvitsetteko te kotonanne sitä kaikkea koreissa kantamaanne roinaa tullaksenne onnellisiksi tai tehdäksenne toisen ihmisen onnelliseksi.” (Mari Koo)

3 Comments