pni moittii röyhkeitä helsinkiläislintuja ja niiden ruokkijoita: ”Mikä ihme saa ihmiset ruokkimaan lokkeja, puluja, ankkoja ja samalla rottia? Hiljennetäänkö ruokkimalla syyllisyydentuntoja siitä, ettei eletä niin ekologisesti kuin voisi, että näin autetaan luontoa edes jollain tavalla? Pyh. Karhunpalvelusta siinä tehdään. Kyllä ne lentäväiset pärjäävät omillaan ihan hyvin.

Etenkin nyt kesällä, kun tuli tuolla hiukan keskieuroopammassa käytyä, jäin miettimään miten linnut eivät siellä ole samanlainen riesa. Terassilla ei tarvitse taistella maksamastaan murkinasta siivekkäiden kanssa. Joskus joku tintti pyrähtää varovasti katselemaan josko löytyisi muruja, mutta pysyttelee aina turvallisen matkan päässä, ei uskalla lähelle tulla. Hyvä niin.

Siellä päin maailmaa niillä on myös pankkiautomaatteja josta voi ihan itse valita minkä arvoisina seteleinä nostamansa summan halajaa. Kaikkea ei voi vitosina ottaa, joku raja sentään, mutta aika näppärästi voi valita millaisella koktaililla 5, 10, 20 ja 50 euron paperirahaa lompakkonsa täyttää. Kätevää. (Mari Koo)