Kulutusjuhla

Automaattikassa tappaa riemun muiden asiakkaiden ostoskorien kyttäilystä

Laura Koljonen ei halua automaattikassoja: ”Vihaan automaattikassoja. Sekä a) periaatteessa että b) käytännössä. a) Periaatteessa. On kiva seurata ihmisiä jonottamassa ja kytätä heidän ostoskoriensa sisältöä. Se ei ole mahdollista, jos kaupassa pitää kulkea viivakoodinlukija kädessä ja olla tehokas. Pieni jonottaminen tekee hyvää. Paitsi jos on erittäin kiireinen; silloin se tekee erittäin hyvää.

b) Käytännössä. Kun asuin jonkin aikaa Keski-Euroopassa, oli aika rasittavaa tapella automaattikassojen kanssa. Jos ne nimittäin hajosivat, edessä oleva portti ei auennut, eikä kaupasta päässyt ulos. Ei ilman ostoksia tai niiden kanssa. Ja koska kaikki oli automatisoitu – ja hei, ei tietenkään voinut hajota -, myyjiä oli lähettyvillä nolla.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Maassa jossa on maailman hitaimmat kassaneidit, jotka keskittyvät suuremman osan aikaa keskustelemaan keskenään kuin asiakkaan kanssa, automaattikassat ovat taivaan lahja. Pieni jonottaminen tekee hyvää, mutta kun käytännössä ei kannata toivoa, että maitopurkin kanssa pääsisi kaupasta ulos alta varttitunnin. Täi tervassa ja niin edespäin.

    Parin viime vuoden aikana täällä automaattikassat ovat kehittyneet huimasti… ja paikalla on aina vähintään yksi myyjä selvittämässä ongelmatilanteita.

  2. Voi luoja taas mitkä perustelut: ”ei voi enää kytätä muiden ostoksia”… Tästä ongelmasta pääsisi helposti sillä, että antaisi toisten olla ja ostaa mitä haluaa. Ihan ennenkuulumatonta?