Aimo kertoo, miten Lahdessa lajitellaan jätteet ja samalla tuskailee uuden perheenjäsenen tuottamaan jätemäärää: ”Meillä lajitellaan kotitalousjätteet viiteen astiaan: energia-, kaatopaikka-, bio-, keräyspaperi- ja keräyskartonkijätteeseen. Sitten on tietenkin vielä ongelmajäte erikseen, mutta sille ei ole taloyhtiön roskakatoksessa omaa astiaa. Joissakin taloyhtiössä on lisäksi metalli- ja lasiastiakin.
[- – – ] Kotona on jo pitkään täyttynyt energia- ja biojätepussit kauan ennen kaatopaikkajätettä. Kunnes tuli vauva taloon. Kertakäyttövaipat kun ovat kaatopaikkajätetettä ja voi pojat, niitä sitten kuluukin. Jos ennen kaatopaikkajätepussi täyttyi juuri ja juuri kahdessa viikossa, niin nyt se on ääriään myöten täynnä jo alta kahden päivän.

Samaa tahtia, kun vaippoja kannetaan kaupasta, niitä heitetään roskiin. Eräänlainen ympäristörikos, kuten mieheni sanoi vauvan ollessa viiden päivän ikäinen. Tämä jos mikä saa vakavasti harkitsemaan kestovaippoja.” (Mari Koo)