Kulutusjuhla

Härpäkkeitä keittiöosastolla

Törmäsin tänään kaupassa salaattiveitseen. Mitä helvettiä?!? Miksi salaatille pitää olla oma, muovinen, veitsi? Eikö sitä nyt voi vaan leikata ihan normiveitsellä? Ja mitä olen itseäni paremmilta kokeilta oppinut, niin salaatti kannattaa repiä, ei leikata. Miksi näitä ihme härppäkkeitä tulee myyntiin jatkuvasti? Kuka näitä ostaa? Ja miksi? Kaiken lisäksi salaattiveistä markkinoidaan liikelahjoina. Muoviveitsellä markkinointiviestinnän ytimeen…jepjep.

Viime viikolla Anttilan hyllyllä silmiin osui munankeitin. Kyllä minä veden- ja kahvinkeittimet, jopa leipäkoneetkin ymmärrän, mutta ei kai kukaan keittele munia niin paljoa, että tarvitsisi siihen oman laitteensa?

Ai, että mitä omasta hyllystä löytyy mr. Tekopyhä? No ainakin ilman taikinapyörää selviäisin eikä yleiskonekaan olisi pakollinen. Lahjaksi saamani voileipägrillin möin joskus kirpparilla (sori vaan lahjan antaja).

5 Comments

 1. Sähköinen sitruspuristin! o/

  (ei ole itsellä, mutta olen törmännyt…)

  Leipäkone muuten on oiva laite silloin, kun sitä oikeasti käyttää. Meillä tehdään leipää viikottain, ja ei, en ala riehumaan taikinan kanssa niinkuin Hyvän Kotivaimon pitäisi.

 2. Vanhemmillani on ollut munankeitin niin kauan kun muistan. Kerran on päivitetty uudempaan malliin. En tiedä onko se sen tarpeellisempi tai tarpeettomampi kuin mikä tahansa muukaan laite. Saahan vedenkin keitettyä kattilassa ilman vedenkeitintä…

 3. Joo saa toki veden pannullakin kuumaksi. Se vaan vie silloin enemmän aikaa ja energiaa. Varmaan tuo munankeitinkin säästää aikaa ja energiaa, mutta silloin varmaan pitää olla aika paljon munia keitettävänä…
  Sähköinen pippurimyllykin on joskus tullut vastaan. Toimi neljällä AA-paristolla ja kun sitä kokeilin, niin sen moottori hajosi…

 4. Meidän muorilla onkin sähköinen (tv shop) veitsi että pistäkää paremmaksi, lol

 5. Munankeitin on oikeasti positiivisesti yllättävä keksintö!

  Munankeitin tarvitsee vähemmän vettä, keittää tästä syystä munat nopeammin (ei tarvi odotella veden kiehumista), munat eivät kolise rikki kiehumisen aikana kuten kattilassa, varomaton munien asettelu keittoveteen tai sieltä poimiminen ei enää riko munia tai aiheuta pieniä palovammoja yhtä helposti, lisäksi hellalle jää 1 levy vapaaksi, jolla voi keitellä jotain muuta.

  Lyhyesti: munankeitin säästää energiaa, aikaa, vaivaa ja tumpeloiden hermoja. Kananmunat ovat omaan opiskelijabudjettiini kohtuullisen edullista ja ravitsevaa ruokaa, joten itselläni käyttöä laitteelle on ollut sopivasti. Koska kanamunien keittäminen on niin yksinkertainen homma, on lievä ennakkoluuloisuus moista laitetta kohtaan kyllä ihan ymmärrettävää – tuskin olisin itsekään ostanut sellaista. Omani sain yhtenä lahjana muuttokuormansa kanssa tuskailevalta kaverilta.