Kulutusjuhla

Liika valinnanvapaus tekee onnettomaksi

Sampsa kirjoittaa Barry Schwarzin ajatuksista liittyen liiallisten valinnanmahdollisuuksien ongelmallisuuteen: ”Vaurauden tuomat valinnanmahdollisuudet vahingoittavat meitä. Schwartzin mukaan länsimaiden liiallinen materialistinen  runsaus on merkittävä syy ihmisten masennukseen ja onnettomuuteen.

Talouskasvun kumartamisen sijaan, Barry kehottaa jakamaan vaurautta pareto-parannuksen mukaisesti  kulutusyhteiskunnilta köyhemmille valtioille. Äärimmäisessä köyhyydessä elävät kärsivät valinnanmahdollisuuksien puutteesta ja me niiden liiasta runsaudesta. Jakamalla vaurautta kaikki olisivat onnellisempia.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Schwarz on aikalailla oikeassa. Olen alkanut rajoittaa ihan itse valinnanmahdollisuuksiani jo vuosia sitten, juuri siksi että tuntui tuolta. Kaikkea on liikaa ja mahdollisuuksia on liikaa.

  2. Samaan olen päätynyt minäkin, siksi pyrin rajoittamaan itse itseäni ja pyrin pitäytymään yksinkertaisiin perusasioihin.

  3. Hyvä aloite, koska jokainenhan voi itse jakaa vaurautta köyhemmille maille tarvitsematta odottaa, että joku muu tekee päätöksen asiasta.

  4. Rajoituksia: hinta euroa/kg, kertaostos euroa/kerta, ajokilometrit, budjetissa pysyminen, ’kielletyt’ tavarat ja palvelut, … Mitä vielä? Antakaa vinkkiä, kiitos.