Merten tahtoo tietää, mihin hänen varansa sijoitetaan ja vaatii tietoa sijoituskohteiden työhyvinvoinnista:
”Minä en tiedä mihin nykyinen tai entiset työeläkerahojani sijoittavat yhtiöt ovat vanhuudenvarojani sijoittaneet. Enkä liiemmin tiedä mihin valtio on verorahojani laittanut. Uskon, että jollain tavalla saisin selville, mutta mahdollisuuteni vaikuttaa kieltämättä melko säälittävien summieni sijoittamiseen ovat olemattomat.

Se, mitä kuitenkin voin tehdä, on vaatia että mikä tahansa pankki tai muu laitos joka tarjoaa allekirjoittaneelle eläkesäästämistä, piensijoittamista tai säästämistä jollain tapaa osakemarkkinoihin liittyen kertoo ihan aluksi minulle mihin rahat ovat menossa. Olen valmis hyväksymään kasan teesejä eettisestä sijoittamisesta, mutta ekologisuuden ja muun tärkeän yadda yaddan lisäksi sieltä tulee löytyä lause joka valtuuttaa ja samalla pakottaa sijoituskohteita hallinnoivat tahot edistämään työhyvinvointia markkinavoiton kustannuksella. Jos tällaisia kohteita ei löydy, niin kuulkaa sori – en sijoita, enkä säästä, paitsi korkeintaan sukanvarteen. Potentiaalisena omistajana katson että minulla on oikeus vaikuttaa sijoituskohteiden prioriteetteihin ja jos ei kiinnosta, niin vien rahani muualle.” (Mari koo)