Kulutusjuhla

Pankkikorttiin kuva ja henkilöllisyys asiointia helpottamaan

Paha kollektiivi ideoi pankkikorttia, jossa olisi kuva ja henkilötunnus: tällöin ei tarvitsisi mm. tarkistaa alkoholia ostavien nuorten ikää: ”Kuva ja henkilötunnus pankkikorttiin! Niille on siinä hyvin tilaa. Näin tiedot voidaan tarkistaa vaivihkaa, ja kassajonot nopeutuvat (joskin käteisellä maksavien teinien henkkarit joudutaan edelleen tarkastamaan erikseen).

Myös varkaiden varalta kuvan laittaminen pankkikorttiin olisi hyvä lisä. Kynnys mennä ostelemaan tavaroita vaikkapa eri sukupuolta olevan tai muuten vain aivan erinäköisen ihmisen kortilla olisi varmasti suuri. Kuvantunnistustekniikoiden kehittyessä pankkiautomaattien yhteyteen asennetut web-kamerat voisivat myös tarkkailla, minkänäköinen henkilö rahoja nostaa, joskin moisessa skenaariossa on ehkä jo hieman orwellilainen vivahde.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Muualla maailmassa kuvalliset luottokortit ovat olleet tavallisia jo pitkään. Tietty on hieman lisävaivaa kun pankin pitää ottaa kuva korttia varten.

  2. Jos omassa pankissa saa korttiin itseotetun kuvan, mikään ei estä laitamasta siihen omaa naamaa ja vaikka allekirjoitusta. Tällöin kassa ei voi olla huomaamatta allekirjoitusta, eikä se kulu pois, niinkuin allekirjoituskohdasta usein. Kuvankin voi valita itseä miellyttäväksi.

  3. Suunta on tosin sirukorttien myötä se, ettei kortteja jatkossa anneta myyjille, eikä myyjät ole juuri henkkareitakaan vailla maksutapahtuman yhteydessä.

  4. Äidilläni oli tällainen kortti (Nordeasta) jo aikoja sitten, ovatko ne poistuneet valikoimista?