Kulutusjuhla

Marin kolme tavaraani/palvelua

Kulutusjuhlan juttusarjassa Kolme palvelua/tavaraani kirjoittajat kertovat kolmesta tavarasta tai palvelusta, jotka he kokevat itselleen tärkeiksi.

1. Google

Istun normipäivänä paljon tietokoneella, ja Googlen hakukone sekä muut ilmaistuotteet ovat ahkerassa käytössä. Usein haen tietoja mitä erilaisimmista asioista naputtamalla hakusanat Googleen. Lisäksi käytän mm. Gmailia, GoogleDocseja ja Googlen kalenteria ja syötteenlukijaa. Samoin myös Googlen omistama Blogger on parin blogini pohjana.

2. KirjastopalvelutIMG_4651

Lähikirjastoni eli Kallion kirjasto (kuvassa) on ollut suljettuna kuukauden. Nyt kirjastokäynnit pitää siis suunnitella tarkemmin, kun kirjastoon ei voi noin vain poiketa ohikulkumatkalla.

Kirjastot ovat kuuluneet elämääni aina, enkä varmaan voi kehua tarpeeksi sitä kaikkea, mitä niistä olen saanut. Olen käyttänyt tyytyväisenä myös mm. yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kirjastoja.

Pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-palvelu tekee mm. lainojen uusimisen ja teosten varaamisen helpoksi. Olen ruksinut asetukset niin, että lainaushistorianikin tallentuu, joten tuota kautta voin muistella, mitä olenkaan lukenut.

3. Polkupyörä

Nykyinen ykköspyöräni on palvellut minua yli viisi vuotta, kakkospyöränä on vanha poikien Jupiter. Fillarointi on mielestäni mielettömän hyvä tapa liikkua Helsingissä: muutaman kilometrin matkat taittuvat helposti ja nopeasti.

Myös pidemmät matkat ja vaikka kesälomareissut menevät fillarinlaittomukavasti pyörän päällä.

Seitsenvaihteinen Helkama on saanut lisävarusteikseen mm. Reelight-valot (suosittelen edelleen lämpimästi kaupunkipyöräilijöille) ja viiltosuojatut ulkorenkaat. Lisäksi käytössäni on tietysti parikin fillarikypärää (joista kangaspäällysteinen on osoittautunut nyt viileämmillä säillä sopivasti lämmittäväksi korvaläppien kanssa käytettynä). Tällä hetkellä mietin, panostaisinko nastarenkaisiin vai jätänkö fillaroinnin vielä tänäkin talvena vähiin niinä päivinä, kun sääolosuhteet ovat liian hankalat.

Olen iloinen myös paikallisista fillarikorjaamojen palveluista, sillä itse en osaa pyörääni sen suuremmin huoltaa, vaikka kuvassa jotain putsaustoimintaa teenkin.

– – –

Aiemmin kolmikkonsa ovat julkaisseet AJ, Ilkka, Oopa, Zepa ja Eko-Matti. Kulutusjuhlan lukijat saavat tietysti vapaasti napata idean ja kirjoittaa omaan blogiin samasta aiheesta: laitathan linkin myös vaikka tämän tekstin kommentteihin.

3 Comments

  1. Eikö Helsingissä ole ”opi huoltamaan pyöräsi” -yhdistystä?
    Täällä semmoinen löytyy joka kaupungista. Yhdistyksellä on pyöräilyä/pyöriä tuntevia jäseniä, jotka pitävät majapaikkaa auki muutaman kerran viikkoon, ja auttavat paikalle tulevia korjaamaan pyöränsä itse. Apua annetaan, mutta hommaa ei hoideta toisen puolesta. Lisäksi varaosia saa uutena ja käytettynä ihan pilkkahintaan. Niin ja myyvät korjattuja, käytettyjä pyöriä.

    Jäsenmaksu edellisessä asuinkaupungissani oli muistaakseni 25 euroa perheeltä, parikymppiä työssäkäyvältä ja 10 euroa opiskelijalta/työttömältä vuoteen.

  2. Stazzy, juu, varmaan on noita yhdistyksiä, ja kaveripiirissänikin on fillarinrassaajia, jotka varmasti osaisivat neuvoa ja auttaa (kuva on keväältä, kun takapihalleni kokoonnuimme tekemään perushuoltoja yhden tietävämmän ohjauksessa). Mutta minä nyt vaan en ole oikeastaan kovin kiinnostunut pyörän laitosta, ainakaan toistaiseksi, joten mieluusti kuskaan kulkuneuvoni jonkun ammattilaisen hoiviin ja maksan sitten siitä palvelusta. Tosin vähitellen alkaa vaikuttaa siltä, että korjauskipinäkin taitaisi syttyä, joten ehkä jo ensi vuonna opettelen vähän enemmän 🙂

  3. Meikän lista on aika samanlainen. Googlen sijalle voisin ehkä laittaa mobiilinetin.

    @stazzy onhan meillä Helsingin polkupyöräilijät (josta en kyllä tiedä paljon mitn).