Kulutusjuhla

Joululahjavinkkejä miehelle: sykemittari, kengänhoitosarja ja työkaluja

Kartano-blogissa jaetaan joululahjavinkkejä miehelle: sykemittari, kengänhoitosarja ja työkaluja tähän tyyliin: ”Maanpuolustusyhtiön hyllystä löytyy puolestaan oiva matkasetti ihan tavallisten nahkakenkien hoitoon. Armeijahenkisyydestä huolimatta neljän euron saapasrasvat ja kaksi harjaa sisältävä minipaketti on oiva etenkin paljon matkustaville. [- – -] Ehdoton monitoimityökalujen legenda on kuitenkin Leatherman, jollainen löytyy jokaisen MacGyverin, roudarin ja yleismies-Jantusen vyöltä. Leathermanin valmistamilla työkaluilla voi korjata lähes mitä tahansa ja teräksiset tuotteet on valmistettu myös kestämään kovaakin käyttöä. Valikoimaa löytyy todella paljon hintahaitarilla 40-180 euroa. Hyviä malleja yleiskäyttöön ovat mm. Progearin kauppaamat 47 euron hintainen Leatherman Kick sekä 114 euroa maksava Leatherman Super Tool 300.” (Mari Koo)

4 Comments

 1. Leatherman sopii lähinnä satunnaiseen pc:n kasaamiseen tai vastaavaa, mutta ei sitten juuri muuhun, ja sama pätee näihin muihinkin monitoimityökaluihin. Itku tulee, jos sellaisella yrittää vaikkapa ruuvata hyllyä tukevasti seinään kiinni. Eli toisin sanoen Leatherman on ehkä yliarvostetuimpia brändejä koskaan, ja nimenomaan brändi, ”ikuinen” takuu ja jonkinlainen statusnäkökulma niitä myy, ei niinkään se että joku oikeasti ko. ropellusta tarvitsisi ja käyttäisi.

  Jos nyt joku haluaa mulle työkaluja lahjoittaa, niin olisin paljon iloisempi vaikkapa laadukkaasta ruuvitalttasarjasta. Mutta toki jokainen makunsa mukaan.

 2. Leatherman on pelastanut monet työkeikat kun ei ole varsinaisesti ollut tarkoitus rakentaa tai korjata mitään, mutta yllättäen onkin tullut tarvetta pikaselle fiksaukselle. Tuo elinikäinen takuu muuten testatusti toimii vaikka kuulostaakin ehkä vähän turhan mahtipontiselta lupaukselta.

  Leathermanin valitsin vinkkeihini juuri sillä perusteella, että siinä on useampi työkalu samassa ja se kulkee mukana siellä, minne ei ”varmuuden vuoksi” viitsi ottaa koko työkalupakkia mukaan. Toki jos aikoo talon rakentaa, on Leatherman aivan väärä valinta ainoaksi apuvälineeksi. Toki jos tiedätte Leathermanin kanssa suoraan kilpailevia ja hinta/laatu-suhteeltaan parempia monitoimityökaluja, niin otan vinkkejä vastaan!

 3. En sanokaan, ettei tuollainen monitoimityökalu voisi jossain asiaansa ajaa, mutta Leathermanin sadan euron molemmin puolin oleva hinta tekee siitä mielestäni suhteessa käyttömahdollisuuksiinsa aivan liian kalliin.

  Tällainen monitoimikikkare on itselläni:

  http://www.netab.fi/monitoimity-kalu-bahco.html

  Ostin tuon ehkä pari vuotta sitten jonkun marketin työkaluhyllystä ja hintaa oli muistaakseni 7,95 € (tuolla linkitetyssä kaupassa näyttää olevan 10,95 €). En ole paljon tuota käyttänyt, mutta pikaisen näppituntuman perusteella se ei laadullisesti juurikaan Leathermania häpeä.

  Leatherman on kaikkien tuntema ja ehkä arvostamakin merkki Jenkkien tuotteille tyypillisesti lähinnä aktiivisen markkinoinnin ja brändin rakentamisen takia, ei niinkään tuotteen ylivertaisten ominaisuuksien. Takuupolitiikka muualtakin saamani käsityksen mukaan toimii, mutta jos vertaa Leathermanin hintaa esim. tuohon Bahcon vastaavaan niin onhan se täysin suhteeton. Nämä monitoimityökalut ovat joka tapauksessa ergonomialtaan ja käytettävyydeltään sen verran ankeita ja vain satunnaiseen hätään sopivia, että masokistin vikaa pitää olla jos onnistuu niin monta Leathermania rikkomaan, ettei tulisi halvemmaksi ostaa Bahco ja rikkoutuneen tilalle aina uusi.

  Toki Leathermania näkee muillakin, mutta ainakin tuolla meikäläisen työpaikalla näyttää, että sitä kanniskelevat vyölaukussa nähtävillä lähinnä ne tyypit, jotka eivät juuri käsillään töitä tee. Johtuen tästä ja Leathermanin hinnasta olen oppinut käsittämään sen statussymboliksi, joka kertoo kantajansa päässeen työelämässä sille tasolle jossa ei enää fyysisesti tarvitse tehdä mitään, minkä tekemiseen Leatherman ei riitä 🙂

 4. Itselläni on tuo sama Bahcon muistaakseni 12-osainen monitoimityökalu, hinta oli tasan 10e ja siinähän on toimintoja enemmän kuin tuossa Leatherman Kick työkalussa mutta hinta siis vain viidesosa. Jokainen joka on työssään käyttänyt Bahcon työkaluja tietää että ne ovat erittäin laadukkaita ja hyvälaatuisesta teräksestä valmistettuja, niin tuo kympin kalukin.
  En ala toistamaan sitä mitä Jokivaris sanoi Leathermanista, mutta olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä sen tarpeellisuudesta ja varsinkin siitä kuka sellaista kantaa mukanaan.