Kulutusjuhla

”Ei” örkkiroinalle tai glitteröityä krääsälle, ”kyllä” hyväntekeväisyydelle

Sun äitis Suuri joulunodottelunumero tarjoaa mm. katsauksen lelukuvastoihin, josta hän toteaa: ”Ehdottoman EI:n haluaisimme antaa esim. seuraaville tuotteille: Pojille tarkoitetulle örkkiroinalle ja tytöille tarkoitetulle äklöttävälle karkkiväriselle + glitteröidylle krääsälle. sekä
Ruuan muotoon prässätylle plastiikille (ihan uskomaton määrä ruokaleluja tarjolla tänä vuonna).” Lisäksi Sun äitis linkkaa hyväntekeväisyyskohteisiin, kuten pelastuskoiriin, huusseihin, Pelastusarmeijan joulupataan, Meripelastajiin ja nettinuorisotyöhön. (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kääk,
    kylläpäs vaikutankin tuon lainauksen perusteella teennäiseltä maailmanparantajalta! Perusteluja örkkikammoon: minusta pojan elämän ei tarvitse olla rumaa ja väkivaltaista. Perusteluja glitterkammoon: lelukuvastoissa tyttöjä sosiaalistetaan sen sortin kananelämään, joka sotii minun itsenäisen ja vahvan naisen identiteettiäni vastaan. Perusteluja leikkiruokakammoon: ruualla ei leikitä! Tai jos leikitään, niin kerätään sitten pikkukiviä perunoiksi, kuten omassa lapsuudessani (t. vanha niuho).

    En minä sinänsä mikään himokas tavaran vastustaja ole, mutta tänä vuonna (=ei pikkulapsia lahjapiirissä) lahjat vain ovat sattuneet enemmän olemaan lahjakortteja ja bittejä + kirjoja.

    Sain muuten just itse metrin pätkän putkea World Visionin kautta! Näissä uusissa aineettomissa lahjoissa on oma hauskuutensa miettiä, mikä kellekin vastaanottajalle sopii. Itse olen valtavan otettu siitä, että sain just putkenpätkän (toki vuohetkin hyviä on, mutta sisäinen insinöörini iloitsee vesiputkesta!)