Kulutusjuhla

Pienessä pakkauksessa voi yksikköhinnata olla halvempi kuin suurpakkauksessa

pni kirjoittaa pakkauskoon vaikutuksesta hintaan: ”Kun luin yhdestä selaimen välilehdestä löytyneen (mistä lie linkki löytynyt) Kalevan jutun Makaroni halvinta pienessä pussissa, muistin miten lähivaltsussani Embo on 16 rullan paketissa kalliimpaa per rulla kuin sama toilettipaperi 8 rullan pakkauksessa. Jostain sitä vaan on jotenkin omaksunut ajattelutavan, että isommat pakkauskoot tarkoittavat halvempaa yksikköhintaa.

Mutta niin se vessapaperin hinta katoaa mielestä kun astelee kaupasta kotiin, vaikka matka ei olisi erityisen pitkä. Yksi pieni arkinen asia joka ei tunnu niin tärkeältä, että se erityisesti jäisi kellumaan muiden pienten arkisten asioiden yläpuolelle.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. myös Fairyn konetiskiaineen kohdalla homma ainakin on ollut sama kaupassamme – isommassa ”täyttöpakkauksessa” hinta on ollut kalliimpi.

  2. Ja myös (margariini)leviterasioista pitää joka ostokerralla tarkistaa, kumpi nyt on kilohinnaltaan edullisempi, pieni vai iso rasia.