Moody havainnoi Pirkan reilumpia tuotteita: ”Olen seurannut reilun kaupan tuotteiden lisääntymistä Pirkka-sarjassa. En muutoin kommentoi (tässä ja nyt) Keskon ja S-ryhmän eroja, mutta se pitää todeta, että Pirkka-tuotteissa on huomattavasti enemmän reiluja ja/tai luomuja tuotteita kuin Rainbow-sarjassa. Se, että noissa kauppojen omien merkkien tuotteissa on reiluja ja/tai luomuja tuotteita, on äärimmäisen hyvä juttu siltä kannalta, että omien merkkien tuotteita myydään ympäri Suomea, myös pienten paikkakuntien pikku ruokakaupoissa.

Pisimpään itse olen nähnyt Pirkalla reilun kaupan banaaneja, kukkia ja peruskahvia ja -teetä. Viimeisen parin vuoden aikana tarjonta on kuitenkin laajentunut huomattavasti. Ensin tulivat reilun kaupan ainesosia sisältäneet jogurtit, sitten spelttikeksit (ovatkohan ainoat ”valtavirran” spelttituotteet?) ja nyt loppuvuodesta erilaiset teet, kaakaot, suklaat ja vanutuotteet. [- – -] Pirkalla on erillinen sivu reilun kaupan tuotteistaan. Toivotaan, että sama suunta jatkuu ja että muutkin valmistajat alkavat ottaa enemmän reilun kaupan tuotteita valikoimiinsa.” (Mari Koo)