Arkipäivän aktivisti kaipaa vinkkejä lattiakaivon puhtaanapitoon: ”Suunnitelmissani on jo pitempään ollut yrittää itse väsätä tuollainen lattiakaivosuodatin, jonka voisi hävittää vaikka biojätteen mukana. Periaatteessa tehtävän ei pitäisi olla ylitsepääsemätön. Tarvitaan vain jonkinlainen tukevasta materiaalista tehty rengas, jonka ympärille voi kääräistä jotain ekologista, pienireikäistä materiaalia (bambu/puuvillakangasta…?). Ajatuksena olisi, ettei tuota rengasta tarvisi vaihtaa, vaan sen ympärille tulisi aina uusi suodatinkangas. Tähän asti olen suunnittelussa päässyt ja olisi tekojen vuoro.

Sitä ennen haluaisin kuitenkin kuulla, jos joku on kokeillut vastaavanlaista viritystä tai jos jollain on parempia, ekologisempia, kätevämpiä vaihtoehtoja hoitaa lattiakaivon siistiminen.” (Mari Koo)