Virkamies arvostaa verorahoilla tuettua sairaalahoitoaan: ”Kävin siis läpi äkillisen ja vakavan sairauden, joka vaati vaativan leikkauksen. Minä, ikuinen valittaja, koin positiivisen häpeän tunteen, kun tulin autetuksi ja hintaan, joka ei todellakaan päätä huimaa. Puhumme sadoista euroista, joka varmasti on maksanut yhteiskunnalle eri reittejä pitkin kymmeniä tuhansia euroja. Minulle se oli kuitenkin tärkeä asia, sillä kyseessä oli oma henkeni. Siinä vaiheessa sinunkin verorahasi kelpasi minulle ja kauhaisin “yhteisestä kassasta” ilomielin. Tämä sinällään ei vielä ole kovinkaan ihmeellistä, vaan ihmeellistä on se taso ja laatu, jota hoitoni oli. Se oli kirjaimellisesti maailman huippuluokkaa. En tarkoita tällä propagandaa, jossa mainostan kotimaista terveydenhuoltoa kritiikittömästi, sillä arvauskeskuksissa olen saanut lähes pelkästään negatiivisia kokemuksia ja vääriä diagnooseja, joiden tekemiseen vaaditaan valelääkäriyden lisäksi varmaankin jonkinlaista lääkkeiden sekakäyttöä työajalla. Puhun laadusta ja taidosta jota sain osakseni sairaalassa, joka tosin oli erikoistunut juuri asiaan, johon olin sairastunut.” (Mari Koo)