Teppo tykkää silkkivillakerrastostaan ja huopikkaista: ”Tämän pakkastalven paras juttu ovat olleet villahousut, jotka sain joululahjaksi. Tai oikeastaan sain silkkivillapuvun, sellaisen aluskerraston, jossa on kolmannes silkkiä ja loput villaa. Ja luomuakin, vielä, ettei tarvitse merinoeläimen tuskista olla niin huolissaan.

Ovat lämpimät mutta eivät hiosta vaikka olisi toimistossa villahousut jalassa koko päivän. Eivät kutita. Siirtävät kosteutta, tuntuvat suht hyvältä päällä myös hikilenkin loppupuolella märkänä ihoa vasten. Ja mikä parasta, eivät haise. [- – -]

Ja kun nyt pääsin kehumaan villahousuja, niin pannaan samoihin kehuihin villatöppöset. Aijaijai! Huopikkaat ovat meinaan ni-iiin lämpimät ja mukavat, kun pakkanen menee alle viidentoista asteen. EIhän niitä voi sohjosäällä saati stadin trendibaareissa oikein käyttää, mutta pakkasulkoilukenkänä hakkaavat kyllä rakkaat saksalaiset vaelluskenkäni ihan mennen tullen.

Cotton kills. Miten sitä onkin tullut painotettua puuvillaa hankinnoissa niin pitkään? Vastedes hankin villaa, vaikka maksaakin enemmän kuin pumpuli tai muovi.” (Mari Koo)