Kulutusjuhla

Dellariini-levitteen koostumus saa kiitosta

Moody on innostunut levitteestä: ”Yleensähän nuo levitteet koostuvat erilaisista rasvoista, kuten vaikkapa kasviöljyistä, kasvirasvoista (mikä ilmeisesti tarkoittaa kovetettua kasviöljyä, jos kasviöljy ja kasvirasva ovat tuoteselosteessa erikseen, kuten Florassa) ja maitorasvasta (mikä lienee poliittisesti korrekti nimi voille?). Niiden lisäksi mukana on kasoittain lisäaineita, kuten Keijussa: emulgointiaineita, happamuudensäätöainetta, säilöntäainetta ja aromeja. Loppusilauksen antaa suola ja vitamiinit. No mistä sitten nyt olen innostunut? Dellariinista! (Kunhan vielä keksisin, mitä tuo nimi yrittää tarkoittaa…)
Sisältö: pastöroitu kerma (= voi), kovettamaton rypsiöljy, hapate ja ruokasuola (jota on 0,9 % eli Dellariini kuuluu vähäsuolaisiin levitteisiin). Kysymys tietysti kuuluu, mikä estää itse kutakin sekoittamasta kotona kulhossa voita ja rypsiöljyä saman lopputuloksen saamiseksi, ja vastaus tietysti on, että ei mikään. Mutta onpahan olemassa valmis vaihtoehto kaupan hyllyllä niille (ns. ”tavallisille ihmisille”?), jotka eivät jaksa näpertää.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Kotona tehtyyn (1/3 voita, 1/3 öljyä, 1/3 vettä) saa ängettyä runsaasti valkosipulia joukkoon! Ja hieman persiljaa esteettisyyssyistä… Mutta hyvä tietää, että saa kaupastakin.

  2. Tähän käy myös oliiviöljy rypsiöljyn tilalle jos ei vierasta oliiviöljyn makua.