Kulutusjuhla

Joulupukki, hammaskeiju ja putkifirma, joka…

Hei kuulkaas, olen yrittänyt kysyä tätä jo joillain areenoilla, mutta vastauksia tihkuu tosi nihkeään (1 kpl). Tiedätkö – tai tietävätkö kaverisi – yhtään putkiremppafirmaa, jotka on urakassaan pysyneet sovitussa aikataulussa? Alkaisin tarvita näitä tietoja, sillä meidän talossa on tehty osa-putkirema, jonka tekijät ei ainakaan jatka siihen isompaan remppaan 🙁 Kilpailutuspakon alla tarvitaan toki useampia nimiä kuin tuo yksi kutinsa pitänyt. Siksi kyselen teiltä apua täällä. Pakkohan niitä on olla enemmän kuin yksi, onhan…?!

Paikka on Helsinki. Pliis, auttakaa.

15 Comments

 1. En tiedä miten onnistuvat isommissa rempoissa / miten palvelevat nykyään mutta kun 6v sitten remppasin kylpyhuoneen niin sellainen firma kuin http://www.putkiwuorio.fi/ teki työnsä silloin kuin piti ja hyvällä jäljellä

 2. Rakentaja-Kari ( http://www.rakentaja-kari.fi/index.php ) ei ole meille rempannut mitään, joten siitä en osaa sanoa mitään, mutta asiakaspalveluhenkiseltä firmalta vaikutti noin muuten. Kannattaa ehkä kysäistä?

 3. Valitan Sirpale – nyt tarvitaan näyttöjä eikä nättejä puheita. Tottakai niistä jokainen osaa puhua, ja euro on näpsä konsultti. Kyse ei oo siitä 🙂

 4. Voin suositella Pakilan putkea; kaksi kertaa ovat käyneet, ja molemmilla kerroilla hommat on hoidettu asiallisesti ja hyvin. Kuulin heistä kaveriltani, joka myöskin käyttää heidän palvelujaan.

  http://www.pakilanputki.fi/

 5. Viesti ei nyt oikein kerro onko kyseessä taloyhtiön (saati minkäkokoisen) putkiremontti ja missä laajuudessa, mutta omakohtaisten (myös työni puolesta olevien) kokemusten perusteella voin lämpimästi suositella jo samaista yritystä josta olette vinkin saaneet eli Emator. Ammattimiehiä joilla ei ole yhtään myöhästynytty urakkaa.

  Vähän tietysti jos olisit laveammin taustatietoja antanut niin voisi vinkkien antaminenkin olla helpompaa : )

 6. Yksi mikä tulee mieleen on sellainen vaihtoehto että heittää firmoille pyynnön saada referenssiksi tietoja siitä mille asiakkaille ovat viimemmäksi urakoita tehneet ja sen jälkeen ottaa ja haastattelee asiakkaiden kokemukset ?

 7. Maija, taloyhtiö joo. Mikähän tämä koko olisi, kaksi rappua ja kahdeksan kerrosta – 45 asuntoa vielä remppaamatta? Kiva että Emator sai toisenkin äänen, se saattaa kertoa jotain 🙂

  Jyri, sama kävi mielessä, mutta kun vilkaisin parhaillaan remppaa suorittavien tumpputanelien webbisivuja, niin komeat oli referenssit sielläkin ja monta puhelinnumeroa joista kysyä suosituksia. Arki näyttää kyllä ihan toisenlaiselta, näistä tupeloinneista ei paljon referenssejä pitäis kirjoitella. Aikataulut on sovittu pelkän fantasian pohjalta ja niistä on luisuttu nyt jo puolenkymmentä kertaa eli viikkoja, ja omien jälkiensä paikkausta riittää ja riittää ja riittää… kun ei voi tehdä kerralla kunnolla.

 8. Mun täytyy kyllä ihan kysyä että miten teillä ei isännöitsijä tai projektipäällikkö tässä projektissa hoida tätä puolta? Kyllä lvis-saneeraus on siinä määrin mittava remppa että en suosittelis lähtemään ihan soitellen sotaan, kuten sanotaan..

 9. Remppafirman lisäksi erityisen tärkeää on löytää projektille hyvä ja asiantunteva valvoja. Siis ei isännöitsijä tai joku asukas, vaan ammattitoimiston asiantuntija, joka pitää taloyhtiön puolia ja tarkastaa että remppafirma tekee hommat asianmukaisesti, asetusten mukaan ja kunnolla.

 10. Ai niin, meillä rempan hoiti Putkiset, aikataulussa kyllä, mutta muuten oli ongelmia työn laadun ja maksujen kanssa. Ongelmissa hyvä valvoja oli iso apu. Pääfirman porukan lisäksi paikalla hyöri alihankkijoita, esim. sähkömiehet, ja niissä oli sitten kaikenlaista tallaaja.

 11. Käpylässä meidän ison putkirempan kanssa asiat ovat sujuneet nopeasti ja jopa etuajassa. Firmoja on avokkeeni mukaan hommassa mukana useita. Mukana on ainakin tämä firma: http://www.sppoy.com/

 12. Omassa tulevassa kämpässä remppaa parhaillaan Vahanen oy ja Constructum oy. Ainakin hankkeen verkkoviestintä vaikuttaa lupaavalta, heillä on mm. tiedottaja joka verkkopalveluun päivittää hankkeen dokumentteja tasaista tahtia. Laadusta ja lopullisesta aikataulun pitävyydestä ei toki vielä tietoa 🙂

 13. Kiitos paljon kaikille.

  Nykyisessä osarempassa ongelma on siis lähinnä, että meillä oli (ja on) suunnitelmat aika pitkällä tulevaa putkiremppaa varten, mutta havaittiin vuoto jonka takia yksi linja piti tyhjentää asukkaista. Siihen linjaan sitten on laitettu koko iso remppa (sähköt myös) ajolähtönä, niiden suunnitelmien pohjalta mitä oli. Ja tupelointia on havaittavissa paljon; myös kommunikointikyvyttömyys on ihan omaa luokkansa. Valvoja on ulkopuolinen DI ja livenä vakuuttava mies, mutta häneltäkään ei voi kysyä mitään mailiste tai tekstiviestillä, koska vastausta ei tule.

  Niin että nyt hallituksen jäseneneä yritän kovasti vaikuttaa siihen, että löydettäisiin oikea firma tekemään se iso remppa joka alkaa ehkä noin puolen vuoden tai vuoden päästä.

  Ja yritän myös vaikuttaa siihen, että kommunikointi sekä asukkaiden suuntaan että remppaporukan, hallituksen, valvojan ja kaikkien kesken olisi ison rempan aikaan parempi kuin nyt.

 14. 1. ÄLÄ ota halvinta mahdollista urakoitsijaa
  2. Edellytä suomea äidinkielenään puhuvia ammattilaisia(ainakin putki-, rakennus- ja sähkötöissä)
  3. Valvonta ja suunnittelu eri firmoista
  4. Suunnitelmat kusee joka kerta saneerauksissa (joskus vähemmän, yleensä enemmän) Urakoitsija laskee urakan suunnitelmien mukaan. Jos suunnitelma kusee, niin ei sekään ala tekemään kallista muutosta ilmaiseksi tai suunnittelemaan uudestaan.
  5. Arkkitehtia EI pääsuunnitelijaksi/projektipäälliköksi
  6. Jos saneerataan vanhaa mätää ”latoa” (mitä esim. helsingin ydinkeskusta on täynnä) voi purkuvaiheessa löytyä rakenteista kaikkea mahdollista tyhjistä viina pulloista venäläisten ilmapommeihin => yllätyksiä tulee varmasti
  7. Jos meinaatte pinnoittaa viemärit/vesijohdot, niin ennen pinnoitusta kannattaa selvittää miten hyvin onnistuu vesikalusteiden paikan vaihto pinnoituksen jälkeen

 15. Kiitos, Putkari!!
  1) Ei. Kokemusta on jo…
  2-6) Erittäin hyvää pointtia.
  7) Eikun kaikki uusiksi vaan, ei pinnoiteta.