Maailmankauppa Tasajaon blogissa Hanna kyselee ja pohtii reiluja kenkiä: ”Mitä sinä haluaisit ostaa reilusti tuotettuna? Omalla kohdallani kysymys tulee aina mieleen vaate- ja kenkäostoksilla. Kuulun siihen ehkä marginaaliseen joukkoon kuluttajia, joka ei ole koskaan ostanut mitään H&M:ltä, vaan yritän ostaa suurimman osan vaatteistani käytettynä kirppareilta. Kenkien löytäminen on kuitenkin todella vaikeaa, koska niitä ei voi muokkailla oman kokoisiksi niin kuin vaatteita voi, vaan pitäisi löytyä juuri sopiva koko, malli ja toivoa vieläpä, etteivät kengät ole ihan littaanastutut!

Tuskailen just uusien tanssi/jumppakenkien ostamisen kanssa: jotain pitäis saada, ettei tarvi pomppia avojaloin ja rasittaa niveliä, mutta niket ja adidakset ei houkuttele kaikkien niiden artikkelien jälkeen, jotka olen lukenut..kannattaako siis ostaa merkittömät ja halvemmat supermarketkengät? Vai onko merkkikenkien valmistajilla ainakin jonkinlaista yritystä pestä imagoaan eettisemmäksi ja vihreämmäksi, toisin kuin “tuntemattomien merkkien” valmistajilla?” (Mari Koo)