Kulutusjuhla

Turha oheismyynti ärsyttää: Suomalaisen kirjakaupan yrittiruukut eivät kiinnosta

Jaanaa ärsyttää pakkotyrkytys: ”Suomalaisen kirjakaupan kassalla minulle yritettiin pakkomyydä yrttiruukkuja. Kielsin kahdesti kuin Juudas aikanaan. Myyjä näytti hyvin nyrpeältä ja loukkaantuneelta, kun selittelin, miksi en tarvitse yrttiruukkuja. En pidä siitä, että minulle tyrkytetään tavaraa, jota osaan ostoksistani päätellen itsekin hakea hyllyistä. Ensi kerralla aion jättää kirjat kassalle, kun niiden maksaminen ilman selittelyjä ei näemmä ole mahdollista.

Samainen putiikki on tyrkyttämyt aikaisemmin muutakin oheisostettavaa, mm. muistitikkuja. Ilmeisesti tästäkin täytyisi tehdä huomautus, sillä kaikki eivät varmaankaan pysty kieltäytymään yhtä julkeasti kuin minä. Kiitosheitä ei kuulunut.” (Mari Koo)

6 Comments

  1. Tuo on todella ärsyttävää tyrkytystä. Kaupallisissa opeissa puhutaan käyttöyhteystuotteista. Jos vaikka ostat maalia, myyjä voi hienovaraisesti tiedustella pensselitilannetta. Silloin se tuntuu luontevammalta ja voi jopa auttaakin hajamielistä asiakasta.

  2. Ei muuten ole sitten myyjän vika tuo. Myyjiä arvioidaan Suomalaisen kirjakaupan johtoportaassa osittain sen mukaan miten paljon kassamyyntiä on kertynyt, eli näitä viime hetken tyrkytyksiä. Ja ottaen huomioon miten sadistinen tuo myyjien kohtelu ko. yrityksessä on, suorastaan ihmettelen, että yksikään SK:n myyjistä jaksaa vielä hymyillä.

  3. osta akateemisesta, suoraan kustantajalta tai jostain verkkokaupasta.

    tutkimusten mukaan kannattaa kysyä kolmesti, sillä ostamisen todennäköisyys kasvaa 3. kysymykseen asti. Sitten laskee. Eli myyjä ei kysynyt tarpeeksi usein,

  4. Hei!

    Minulle kävi aivan samalla tavalla Aleksin Suomalaisessa kirjakaupassa. Olin ostamassa 2,50 euroa maksavaa tuotetta ja myyjä kysyi kassalla, että tarvitsenko muistitikun, joka maksoi muistaakseni noin 11 euroa. Eli hän tyrkytti oheistuotteena suhteessa todella paljon kalliimpaa tuotetta. Edellisellä kerralla kun ostin muistikirjan, minulta kysyttiin, että tarvitsenko kynää. Siis haloo, mitä asiakkaiden aliarviointia! Todella harmi tuo myyjien huono kohtelu, mutta siltikin taidan asioida jatkossa Akateemisessa.

  5. Vanha kirjoitus, mutta komppaan Mattia yllä, myyjät tosiaan ”pakotetaan” tyrkyttämään tavaraa kassalta, ja periaate on, että kaikilta (paitsi lapsilta) tulisi kysyä vähintään, että tuleeko muuta.

  6. Mikä on myyjän tehtävä? Myyjän tehtävä on myydä eikä olla kassaneitinä!! Jos ihminen ei osaa sanoa ei kiitos niin vika on hänessä ei elantoansa tekevässä myyjässä! Muut kommentoijat eivät ole todennäköisesti kaupanalalla töissä!!