Kulutusjuhla

Soodaa shampoon tilalle ja Tummelia ihon kosteutukseen

Jaana Huhta on liittynyt shampoottomien joukkoon: ”Nyt olen ainakin varma siitä, etten tarvitse enää shampoota laisinkaan. Sooda tekee sen, minkä shampookin. Mietittävänä onkin se, kuinka usein soodaan, sillä aikaisemmin pesin shampoolla päivittäin. Sooda kuivattaa melko lailla esim. jalanpohjia, jos pesee päänsä suihkussa. Tummelia koipiin, niin ikävä kiristävä tunne katoaa. Alustavasti funtsasin, että käyttäisin soodaa sunnuntaisin ja pelkkää vettä muina päivinä – jos niinkään usein.

Toivottavasti rasvoittuminen vähenisi pikkuhiljaa. Ensi viikolla on parikin kokousta, joissa joudun näyttäytymään. Mutta who cares. Mitä väliä mun tukalla on missään aluetoimikunnassa. Olen muuten siirtynyt naamanrasvauksessakin Tummeliin. Because I’m worth it.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. mikä hyöty on sampoottomuudesta? Haitat tulivat selväksi?

  2. Mane, Jaana jatkoi kommentoimalla uudessa blogitekstissään: Mielestäni en millään tavalla korostanut haittoja, vaikka hyötyjen esiintuonti ehkä jäikin konkreettisten toimien, soodauksien ja muiden pähkäilyjen alle. Mielestäni jo kemikaalien käytön vähentäminen on iso hyöty ja juttu. Poisheittämieni muovipullojen määrä vähenee myös, vaikka edelleen käytänkin esim. BodyShopin (riittoisaa) naamanpuhdistusvaahtoa. Toki toivon hiusten rasvoittumisen vähenevän, tukan tuuheutuvan ja kaunistuvan. Turhamaisuuden pointti ei ole ollenkaan toissijainen.